Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szánalom a köbön...
Az olasz Tuttosport azzal vádolta meg a jelenlegi világelső Novak Djokovicsot, hogy a szerb 2007-ben Párizsban leadta a meccsét Fabrice Santorónak. Az már...

Az olasz Tuttosport azzal vádolta meg a jelenlegi világelső Novak Djokovicsot, hogy a szerb 2007-ben Párizsban leadta a meccsét Fabrice Santorónak. 

Az már önmagában poén, hogy éppen egy olasz lap kezd el vádaskodni, miközben szinte az összes éljátékosuk gyanús, sőt, Potito Starace le is bukott (a hülyéje képes volt egy döntőt leadni)...De, nem is ez a lényeg, hanem, hogy ezzel éppen az Australian Open kellős közepén álltak elő. Jó, most nagy téma a bundázás, és ha valamivel, akkor ezzel nagyot lehet robbantani, hogy megvádoljuk a világ legjobbját. Talán még ezzel sem lenne probléma - bár szerintem gusztustalan -, az viszont iszonyat szánalmas, hogy volt olyan újságíró, akinek volt annyi bőr a képén, hogy Djokovicsot minderről meg is kérdezte a második körös meccse után. 

"Emlékszek arra a mérkőzésre, de nincs mit mondanom. Két napja mindent elmondtam az üggyel kapcsolatban, amíg nincs bizonyítok, addig minden csak spekuláció számomra. Elvesztettem azt a meccset, érthetetlen, hogy miért akarnak minden mögé kreálni egy történetet. Ilyen alapon minden topjátékos korai búcsújára kilehetne találni valamit. Ez teljesen abszurd. Nincs bizonyíték, nincs semmi tény, így határozottan tagadom, hogy szándékosan kaptam volna ki azon a meccsen."

Akkor a szerb egyébként világranglista-harmadikként kapott ki a 39. Santoro ellen, és nagyjából nyolcszoros pénzt fizetett a francia győzelme. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azokban a napokban Nole a bölcsességfogával kínlódott. 

Egyébként mire számítottak? Hogy ha szándékosan tényleg leadta, akkor majd bevallja? Persze, vizsgálni kell a gyanús eseteket, de hihetetlen rossz irányba halad a tenisz, ha egy Grand Slam-tornán, egy győztes meccs után arról kezdik faggatni a világelsőt, hogy anno bundázott-e...

Azt egyébként csak így a végén jegyzem meg, hogy a párizsi Mastersen az elmúlt években olyan cifra eredmények születtek, hogy a félmezőnyt bundázással lehetne gyanúsítani...Nem védeni akarom Djokovicsot, mert simán el tudom képzelni, hogy adott le meccset, de mindezt nem Masters-győztesként, US Open-döntősként, világranglista-harmadikként.