Hatharom / Blog / Bejegyzések
Babos Timi, az underdog királynő!
A 23 éves soproni kiválóság idén 19 győzelemnél jár a WTA-Touron, ebből 11-et (!) úgy aratott, hogy a bukmékerek őt tartották...

A 23 éves soproni kiválóság idén 19 győzelemnél jár a WTA-Touron, ebből 11-et (!) úgy aratott, hogy a bukmékerek őt tartották az esélytelenebbnek.

Nem nyert még idén tornát egyéniben Babos Timi, sőt döntőbe sem tudott jutni, de ettől függetlenül élete legjobb szezonját futja. Bejött a top 50, ahol most már hetek óta biztosan tartja a helyét, és a kiváló római szereplés újabb előrelépést jelent majd számára. 

Az év ötödik hónapjában járunk, és hihetetlen, hogy az oddsmesterek mennyire nem tudják jól belőni az esélyeket a meccseire. Erre a fenti statisztika a legjobb bizonyíték, miszerint a 19 győzelméből 11-et underdogként aratott. Nem akármilyen játékosokat sikerült legyőznie, a skalpjai között ott van Eugenie Bouchard, Heather Watson, Sara Errani, Karolina Plisková, Sabine Lisicki és most már Venus Williams is. Elég korrekt névsor, még úgyis, hogy tudjuk, nem mindegyikük van élete formájában. Ezen kívül olyan játékosokat szorított meg, mint Garbine Muguruza, Angelique Kerber és Carla Suárez-Navarro. Kalapemelés!

De, hogy szemléltessem ez a 11 mennyire sok, íme egy statisztika arról, hogy a Timi környékén lévő játékosok, tehát a top 40 és 50 közöttiek mennyinél járnak a szezonban: Coco Vandeweghe 3, Annika Beck 4, Lesya Tsurenko 3, Camila Giorgi 3, Misaki Doi 4, Sabine Lisicki 1, Eugenie Bouchard 2, Alizé Cornet 2, Elena Vesnina 8, Anna-Lena Friedsam 7. 

Nagyon kíváncsi leszek, hogy a füves pályás szezonban milyen oddsokat adnak majd Babosra. Ha ilyen ütemben lépdel előre, akkor Wimbledonban akár kiemelt is lehet, ami óriási dolog lenne, pláne annak fényében, hogy a 70. helyről kezdte meg a szezont. Az idei évben jó nézni, ahogyan Timi teniszezik, és nem csak azért, mert az eredmények is jönnek, hanem mert tényleg minőségi teniszt tesz a pályára, és olyan küzdéssel, akarással játszik, mintha nem is magyar vér csordogálna az ereiben. Amit Venus ellen művelt csodás volt, pedig az amerikainál nem sok nagyobb harcos van a mezőnyben, de felvette vele a kesztyűt és végül a nagy idegcsatát neki sikerült megnyernie. 

Én nagyon bízok benne, hogy az elkövetkezendő években, amikor már pontokat kell megvédenie, amikor már egyre többet beszélnek róla, amikor növekszik a nyomás, akkor sem fog visszaesni. Hajrá Timi!