Hatharom / Blog / Bejegyzések
Nadal lehet kihagyja az Australian Opent
Rossz hírek következnek, Tsonga nem indul a január 19-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, míg Cilic, Del Potro, Almagro és...

Rossz hírek következnek, Tsonga nem indul a január 19-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, míg Cilic, Del Potro, Almagro és Nadal (?) indulása kérdéses.

Tsonga ma jelentette be Twitter-oldalán, hogy kihagyja az Australian Opent. Jobb alkarja továbbra is rakoncátlankodik, a hírek szerint minimum három hetet kell kihagynia. Nem túl jó hír ez a franciáknak, hiszen Ausztráliában tőle várták volna a nagy dobást. Nekünk nézőknek sem jó, Tsonga a mezőny egyik legszínesebb egyénisége, aki Melbourne-ben mindig extra motiváltan szokott pályára lépni.

 

Cilic sem biztos, hogy ott lesz az év első Grand Slam-tornáján. A US Open-bajnok horvát vállsérüléssel bajlódik, ami miatt kénytelen volt visszalépni a Brisbane-i tornától. Szeretne 100 százalékos állapotba kerülni, és csak utána ütőt ragadni.

Del Potro indulása is kérdéses. Elvileg Brisbane-ben tért volna vissza, de nem érezte még készen magát a bevetésre...Jövő héten Sydney-ben viszont már könnyen lehet, hogy látni fogjuk, ha ott sem, akkor esélyes, hogy az ausztrál nyílt teniszbajnokságot is kihagyja. 

Almagro a tavalyi Roland Garros óta nem játszott tétmeccset. Lábsérüléssel küszködik, Abu-Dzabiban egy bemutatótornán már kipróbálta magát - nem is ment neki rosszul -, viszont Dohában nem indult el, és a hírek szerint az ausztráliai indulása sem biztos. A dél-amerikai salakpályás tornákon viszont már jó eséllyel láthatjuk majd az egykori top 10-es teniszezőt. 

Nadal keddi Berrer elleni veresége után felröppentek olyan pletykák, hogy a spanyol lehet nem indul el Ausztráliában. Elvileg egészségesen kezdte az új szezont, egyszerűen még nincs topformában. Twitetteren azt írta, hogy vasárnap utazik Melbourne-be és megkezdi a felkészülést az Aus Openre. A mostani Nadalra tuti nem tennék egy fityinget sem, kíváncsi vagyok, hogy az elkövetkezendő szűk két hétben mennyit sikerül javulnia.