Hatharom / Blog / Bejegyzések
Chardy a 11. olyan játékos, aki meccslabdát hárítva verte Federert
A francia Jeremy Chardy döntő szettben, meccslabdát hárítva győzte le a Grand Slam-rekorder Roger Federert a római tenisztorna második...

A francia Jeremy Chardy döntő szettben, meccslabdát hárítva győzte le a Grand Slam-rekorder Roger Federert a római tenisztorna második fordulójában.

A statisztikák nagy mágusa, Josh Meiseles a Twitter-oldalán osztott meg néhány érdekes statot a Chardy - Federer meccsel kapcsolatban, azt követően, hogy a francia teniszező 1:6, 6:3, 7:6-ra legyőzte a svájci zsenit.

Eddig Tomás Berdych, Novak Djokovics, Gael Monfils, Marcos Bagdatisz, Rafael Nadal, Richard Gasquet, Marat Szafin, Tommy Haas, Tim Henmann és Albert Costa tudta Rogert meccslabdát hárítva megverni, hozzájuk csatlakozott szerdán a francia.

Chardy a negyedik olyan teniszező, aki úgy győzte le Federert, hogy az első szettet 6:1-re veszítette el ellene. A svájci zseni a mérkőzés előtt 119-3-as mutatóval rendelkezett, vagyis, amikor ennyire simán behúzta a nyitó felvonást, akkor a meccsei 98 százalékát meg is nyerte. Korábban David Nalbandian (2007, Madrid), Rafael Nadal (2006, Roland Garros) és Dominik Hrbaty (2004, Cincinnati) volt arra képes, amire most a világranglista-47. francia teniszező.

Nem kis hőstett volt ez a gall játékostól, de, ami hab a tortán, hogy a szezon egyik legbravúrosabb ütésével hárította a meccslabdát. Már a közönség is azt hitte, hogy megvan Rogernek a győzelem...Egyébként a mérkőzés után a svájci elmondta, hogy hibázott ennél a labdamenetnél, ugyanis túl későn lépett fel a hálóhoz.