Hatharom / Blog / Bejegyzések
Federer, és az a bizonyos új ütő
A Grand Slam-rekorder Roger Federer egy új kinézetű ütővel vág neki a US Open Series-nek, amely hamarosan a boltokban is kapható lesz. A svájci legenda...

A Grand Slam-rekorder Roger Federer egy új kinézetű ütővel vág neki a US Open Series-nek, amely hamarosan a boltokban is kapható lesz.

A svájci legenda sokáig kitartott a kisebb fejű (90-es) ütő mellett, azonban a tavalyi pocsék szezon után esélyt adott a 97-es fejű ütőnek, amellyel idén jönnek is az eredmények számára. Ez az ütő a Pro Staff RF97 Autograph névre hallgat, amely a matt fekete színezés helyett a jövő héttől már egy új kinézettel díszeleg majd a svájci zseni kezében. 

A képen látható piros-fekete design-t Peter Figasinski tenisz fanatikus és grafikus készítette, amely annyira megtetszett a Wilsonnak, hogy egy éves szerződést kötöttek a kanadai úriemberrel. Figasinski törekedett arra, hogy modern kinézete legyen a keretnek, de a Pro Staff történetétől ne rugaszkodjon el nagyon. 

"Amikor láttam a Wilson terveit, akkor azonnal tudtam, hogy ezzel a megjelenéssel tovább viszik a márka hagyományait" - nyilatkozta Federer. "A kinézete egyben fiatalos és modern."

Roger az augusztus 4-én kezdődő torontói 1000-es versenyen már az új kinézetű ütővel fog játszani, sőt az elmúlt napokban már edzéseken is ezt használta, amelyről néhány kép is felkerült a világhálóra, ezek lejjebb láthatóak. 

Federernek egyébként abszolút bejött a váltás, hiszen visszaküzdötte magát a világranglista harmadik helyére, játszott két Masters-finálét (Indian Wells, Monte-Carló) és Wimbledonban is döntőbe jutott, ahol óriási csatára kényszerítette a világelső Novak Djokovicsot. Ezzel a nagyobb fejű ütővel többek között fonák oldalról is sokkal stabilabb, jóval kevesebb kerettel eltalált labdája van.

Ha valaki szeretné megvásárolni ezt a Pro Staff ütőt, akkor az októbertől a TennisWarehouse.com-on keresse. Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem bejön ez a megjelenés, bár a teljesen fekete is tetszett, bírom, ha nincs valami túlcifrázva...

A torontói 1000-es verseny minden játéknapjáról részletes előzetes lesz olvasható a hatharom.com-on, míg a tornára vonatkozó tippek a Protipp-rendszerben, illetve itt a blogon lesznek elérhetőek!