Hatharom / Blog / Bejegyzések
Új partnere lesz Babos Timinek 2016-ban
Ahogyan azt várni lehetett, a legjobb magyar játékosunk, Babos Tímea a következő szezonban már nem a francia Kristina Mladenovic oldalán...

Ahogyan azt várni lehetett, a legjobb magyar játékosunk, Babos Tímea a következő szezonban már nem a francia Kristina Mladenovic oldalán játszik. 

Engem egyáltalán nem lepett meg Timi bejelentése, már a szingapúri világbajnokságon is pedzegettem, hogy nincs már meg köztük a kémia és ezt az eredményeik is igazolták, hiszen a wimbledoni elődöntőjük után alig nyertek meccset. A magyar játékos az egykori világelső Katarina Srebotnikkal áll össze, ami így elsőre egy nyerőpárosnak tűnik. A 34 éves rutinos szlovén lány még mindig az egyik legjobb, ráadásul csak párosban indul. Timi és Kiki kapcsolatát éppen az egyéni szereplés "kezdte ki". Általában működni szokott, ha egy tapasztalt párosjátékos egy fiatal tehetséggel áll össze. Érdekesség, hogy Srebotnik korábbi partnere, Carolina Garcia pedig Mladenovic-csal indul majd 2016-ban.

Íme Timi hosszabb interjúja, melyet a babostimea.hu-nak adott:

Hogyan értékelnéd a másfél éves közös szereplést Mladenovic-csal?

Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon sokáig ez egy remek kapcsolat volt. Képesek voltunk a legjobbakat megverni, nagy győzelmeket aratni. Mindkettőnknek nagy céljai voltak a párossal, ki akartunk jutni a világbajnokságra. Jó párost alkottunk, jól kiegészítettük egymást. Sajnos volt egy törés a 2015-ös wimbledoni torna után. Így talán jól is jön Nekünk a szünet. Nem hiszem, hogy a kapcsolatunk végét jelentené, hiszen mindig is hosszútávon gondolkodtunk. Az Olimpia évére azonban máshogy alakultak a dolgaink. Összességében Nekem talán ez picit szerencsésebb is, hiszen jobban tudok majd az egyéni szereplésemre figyelni. Mindemellett természetesen ezentúl is maximálisan odateszem Magam a párosra. Ezúton is szeretném megköszönni Kikinek a sikereket és persze sok sikert kívánni!

Miért esett a választásod Srebotnikra, mennyire ismered őt? Mi lehet a párosotok erőssége?

Srebotnik nagyon kiváló játékos! Korábbi egyéni sikerei után párosban más-más partnerrel is tudott világelső lenni. Női párosban és vegyespárosban többször nyert Grand Slam-versenyt. Tapasztalt játékos, a tenyeres oldalon játszik, szerintem jól tudunk majd egymásnak segíteni. És persze nem mellékesen már csak párost játszik. Így talán valamivel könnyebb lesz a közös munka, a közös versenyprogram összeállítása.

Mi lehet a célod az új társaddal a 2016-os szezonban?

Nem fogom vissza Magam, ha ezt a kérdést kapom: 2016-ban is a világbajnokság a célom! Ebben a szezonban Srebotniknak és Nekem is sikerült kiharcolni a részvételt egy másik társsal. Ő Garciával, Én ugye Kikivel. Így miért ne gondolhatnám azt, hogy jövőre együtt is sikerülhet. Ezen kívül egy kiegyensúlyozott, jó eredményekkel teli, mosolygós évet várok az új partneremmel is. Azon leszünk, hogy ez sikerüljön :))!

Ha párosban sikerül nagyokat alkotni, akkor talán egyéniben is ad egy olyan lökést Timinek, amivel legalább stabil tagja lehet a top 50-nek. Ti, hogy látjátok, jó döntés volt a váltás?