Hatharom / Blog / Bejegyzések
Back-to-lays tippek Wimbledonra
A back-to-lays fogadás lényege, hogy olyan tippeket játszunk meg, amikből később jó eséllyel nyereséggel tudunk kiszállni. Nem egyszerű...

A back-to-lays fogadás lényege, hogy olyan tippeket játszunk meg, amikből később jó eséllyel nyereséggel tudunk kiszállni. Nem egyszerű stratégia, hiszen outsidereknek szavazunk bizalmat, viszont, ha jól ráérzünk, hogy ki okozhat meglepetést, akkor nagyot is szakíthatunk. A Roland Garroson négy tippel indultam harcba, akkor egynél adódott alkalmam nyereséggel kiszállni. Ezúttal a férfiak versenyét hanyagolom és inkább a nőknél próbálkozok, ahol könnyebben születhet váratlan eredmény.

Sajnos több olyan játékos (pl. Pironkova, Bencic) sem kapott kedvező sorsolást, akikben láttam volna fantáziát egy nagy menetelésre. Három lánynak a szorzója azonban mégis felkeltette az érdeklődésem. Az egyik az Sabine Lisicki (23.00), aki mindig hozza magát Wimbledonban, 2009 óta a negyeddöntőnél lejjebb egyszer sem adta. Benne van a nagy dobás is, hiszen két éve a döntőig verekedte magát. Annak ellenére, hogy a harmadik kiemelt Simona Halep ágára került, nem egy megoldhatatlan feladat ez számára. Bár tavaly a legjobb nyolc között épp a román lánytól kapott ki, most azonban Halep nincs olyan jó formában, kicsit úgy tűnik, mintha egyre nehezebben viselné el azt, hogy rendre az ő neve is az esélyesek között szerepel. Lisicki egyébként az elmúlt években már megmutatta, hogy bárkit képes legyőzni Londonban. A skalpjai között találjuk Serenát, Sarapovát, Radwanskát, Ivanovicsot és Kuznyecovát is. Ha összeáll az adogatása, akkor borzasztó nehéz őt legyőzni. Az ő nevéhez fűződik a leggyorsabb női szerva, illetve pár hete Birminghamben új ászrekordot állított fel, Bencic ellen 27 foghatatlan adogatást ütött. Úgy vélem, ha Halepet kiüti a nyolcaddöntőben, akkor már a negyeddöntőben profittal tudok kiszállni. 

Egy másik nagy adogatónak, Madison Keysnek (65.00) is bizalmat szavazok. Az amerikai tehetség elég felemás szezont fut, hiszen az Australian Openen életében először Grand Slam-elődöntőt játszott, ezt követően viszont elég gyenge teljesítményt nyújtott, igaz, időnként sérüléssel is bajlódott. Bár nem tartozik a totál outsiderek közé, valahogy mégis elég kevés figyelmet kap, pedig a jövő egyik legnagyobb reménysége, aki a profik között is bizonyított már. A játéka, főleg a nagy első szervája a könnyed gyorsításai miatt abszolút alkalmas fűre, tavaly láthattuk is, hogy mennyire hatékony ezen a borításon. Kvitová negyedében van, ám elég a negyeddöntőbe jutnia, hogy némi profit álljon a házhoz. Ez pedig megoldható feladat számára, a két topkiemelt az ágán, Makarova és Bouchard sincs túl nagy formában. 

Korábban említettem már, hogy a csehek igen szép létszámmal képviseltetik magukat a főtáblán. A fiatal tehetségeik közül Katerina Siniakovában (660.00) van a legkomolyabb potenciál, főleg ezen a borításon. Játszott már döntőt a junioroknál Wimbledonban, és most első nekifutásra akár komoly meglepetést okozhat a profiknál. Birminghamben egy negyeddöntővel hangolt, az addig vezető úton pedig olyan neveket győzött le, mint Petkovic, McHale és Nara. Siniakovának is egyébként az egyik legkomolyabb fegyvere a szervája, ezért is lehet füvön eredményes. Tény, hogy már a második körben Wozniacki jöhet számára, azonban a dán leggyengébb borítása a fű, a 16-nál tovább soha nem jutott Wimbledonban, most ráadásul nem 100%-os állapotban vág majd neki a tornának. Egy negyedik  forduló elég lenne a fiatal cseh lánytól.

Tippek:

Back Sabine Lisicki @ 24.00

Back Madison Keys65.00

Back Katerina Siniaková660.00

Tét 1/10

Cél: profittal kiszállni a tippekből

Természetesen jelzem majd hozzászólásban, hogy én mikor szállok ki a tippekből (ha lesz erre lehetőségem), így érdemes követni ezt a blogbejegyzést az elkövetkezendő napokban.