Hatharom / Blog / Bejegyzések
Caroline Garcia, az új francia csillag!
Caroline Garcia lehet a franciák új teniszsztárja a hölgyeknél, a fiatal játékos karnyújtásnyira a top 50-től a...

Caroline Garcia lehet a franciák új teniszsztárja a hölgyeknél, a fiatal játékos karnyújtásnyira a top 50-től a világranglistán.

Úgy tűnik, hogy Amélie Mauresmo és Mary Pierce után újra lesz a franciáknak egy élteniszezőjük a női mezőnyben. Persze ott van nekik Alize Cornet, aki még mindig csak 24 éves, ráadásul az utóbbi bő egy évben egész szépen összeszedte magát, de én valahogy mégsem látok benne akkora potenciált - pedig tehetséges játékos. Caroline Garcia viszont a karrierje elején jár, a múlt héten nagy meglepetésre megnyerte a bogotái viadalt, a döntőben nem mást, mint az első kiemelt Jelena Jankovicsot verve. Nem csak egyéniben, hanem párosban is győzni tudott Lara Arruabarrena oldalán, ami nem kis fegyvertény, hasonló bravúrra legutóbb Serena Williams volt képes, még a 2012-es londoni ötkarikás játékokon.

Garcia idén eddig a fogadók rémálma, hiszen nyolc alkalommal is borította már a papírformát, ami bő három hónap alatt nem kis teljesítmény. Valószínűleg innentől kezdve az oddsmesterek is komolyabban veszik majd. Kell is, hiszen remek kézzel megáldott játékos, aki a nagyágyúktól sem ijed meg. Ezt láthattuk 2011-ben a Roland Garroson is, amikor az akkori világelső Marija Sarapovát kényszerítette döntő szettes csatára, de említhetném az idei Serena Williams elleni meccsét is.

Jelenleg az 51. helyen áll a világranglistán, de csak idő kérdése, hogy mikor tör be a legjobbak közé. Érdemes lesz rá odafigyelni a későbbiekben, én nyugodt szívvel biztos nem fogok ellene tenni, underdogként különösen veszélyes, ráadásul minden borításon megállja a helyét.