Az én darts-világbajnokságom - 2. nap

Tegnap este elkezdődött a show, egy ritka kutya nyitónappal...

Mielőtt rátérek a mai kínálatra, egy kis visszatekintés csütörtökre. Caven és Painter nyitotta a sort, soha nem könnyű elkezdeni egy vb-t, de két ilyen rutinos játékostól ez akkor is nagyon gyenge volt. Egy pozitívum volt a meccsben, hogy az utolsó kiszállót 124 pontról dobta meg az öreg és ezzel lejött az o121.5. Nagy mák, mert amúgy semmi közük nem volt a magas kiszállókhoz...Lewis és McGowan már valamivel jobban dobott, ahogyan azt megéreztem, döntő szettbe torkollott a meccsük, így pedig a 6.5-nél több maximumot is hozták. Anderson simán intézte el Frostot, aki iszonyat gáz volt a színpadon. Totál hülyét csinált magából, egyrészről a játékával meg sem közelítette azt, amit a PDC-ben elvárnak, másrészről az, hogy egy 28 pontos kör után ünnepelteti magát nagyon kínos. Értem én, hogy kiakarta élvezni minden pillanatát, de a nézők meg kifizették a jegyet és nem ilyen bohóckodást akarnak látni...Smith és Evans játszotta a legjobb meccset. Sajnálom, hogy Rapid nem bírta fejben, 2-1-re vezetett és a 4. szettben is megvoltak a lehetőségei. Viszont megdobta a talán mindenki idők leggyorsabb maximumát, félelmetes. Az ugye megvan, hogy két T20 után a kamera ráközelít a T20-ra, hogy lesz-e 180? Itt esélye sem volt az operatőrnek :)

A mai meccsek közül Beaton és Petersen csatáját várom a leginkább. Fogadás szempontjából viszont elég nehéz. Nem várok nagyon magas átlagokat, egy-egy magas kiszálló azonban benne van a pakliban. 122.5 a line és 1.83 az odds az overre, ez tetszik. 

A két walesi összecsapásán Price továbbjutását várom, de nem lesz könnyű dolga, kivéve, ha Clayton megilletődötten játszik első Ally Pally szereplésén. Arra, hogy szettet nyer nagyon kicsi az odds, abban pedig nem vagyok biztos, hogy 5 szettes lesz. Price tud nagyon erős átlagokat hozni, ha elkapja a gépszíj, szerintem a 3.5-ös line-t is megugorhatja a maximumok számát illetően. 

Lájtos a mai program, de a tegnapit aligha fogják alulmúlni a srácok :)

Tippjeim a továbbjutókra: Hendriks, Beaton, Price, Wright

Az én darts-világbajnokságom - 1. nap

Kaja, pia bekészítve, persze szigorúan alkoholmentes, hiszen valakinek majd az összefoglalót is meg kell írnia :) Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de olyan mocsok lassan teltek az elmúlt napok, az istennek se akart eljönni ez a mai. De most már csak pár óra választ el minket a rajttól.

Megpróbálkozok a vb alatt egy naplóvezetéssel itt a blogon, ha már úgyis téli szüneten vannak a teniszezők. Az a terv, hogy mindennap írok, aztán meglátjuk mennyire sikerül ezt betartani, hiszen nem kis meló egy ilyen vb-t végigcsinálni, a végére kopik a billentyűzetem egy-két millimétert az tuti...De valahol az is a cél, hogy betekintést nyújtsak abba, hogy miként telik egy darts szakíró, egy fanatikus decembere a vb alatt.

Rosszul nem jártok, ha itt a hatharom.com-on tájékozódtok a napi dolgokról, ugyanis természetesen minden játéknapra lesz előzetes és összefoglaló, tehát mindent megtaláltok majd. Itt a blogon is elsősorban a meccsekről lesz szó, ám amíg az előzetesben a Tippmixpro kínálatából szemezgetek, addig itt elkalandozok más irodákba is, ahol elég széles a választék és cifrábbnál cifrább dolgokra fogadhatunk.

Én azt mondom kezdjünk is neki. Jamie Caven vs Kevin Painter: Nyitómeccsnek tökéletes, még ha sokkal szívesebben is néztem volna Kyle Andersont. Painter ugye annak köszönheti az ittlétét, hogy Anderson vízum problémák miatt nem tudott elindulni. Ami egyébként tök fura, hiszen az ausztrál már jó ideje Angliában él...ekkora bakit elkövetni...Na mindegy, Painter van helyette, aki akár tovább is juthat. Voltak neki idén még bőven felvillanásai, a Players Championship nagydöntőjében láttam, ahol Chizzyt rendesen megizzasztotta. Képes ő még jól játszani, Caven pedig gyakorlatilag bárkitől kikapni, aki hoz egy 90-es átlagot. Szerintem befigyel majd ezen a meccsen egy magas kiszálló, a line 121.5, az odds pedig 1.83 az overre, az egész baráti. Másban én ezen a meccsen nem látok értéket.

A kövi meccs a Jamie Lewis vs Mick McGowan. Ezt nehéz hova tenni, mert Lewis hiába kiemelt, pl. az Ally Pallyben még soha nem nyert meccset...Ha nem idegeskedik túl, akkor szerintem látni fogunk tőlük jó néhány maximumot. Nem lepődnék meg, ha döntő szettbe torkollana ez a meccs, akkor pedig a 7 db 180 lejöhet, de ez inkább csak megérzés.

Gary Anderson vs Mark Frost. Engem izgat ez a meccs, annak ellenére, hogy elvileg a skótnak át kellene gázolnia Froston. Az angol ugyan nem egy nagy név, ez lesz az első vb fellépése, de 45 évesen van egy kis rutin a háta mögött. Nyilván hatalmas a tudásbeli különbség, de Frost amikor felverekedte magát major torna főtáblájára, akkor kamerák előtt nem egyszer megizzasztotta az ellenfelét. Pl. Barneyt a 2008-as World Matchplayen. Frost egyébként nem főállású darts-játékos, de most kivett két hét szabit, hogy nyugodtan készülhessen. Én nagyon kíváncsi vagyok erre a meccsre, kár, hogy csak 2.75-öt fizet egy Frost-szett, annyiért nem kell...

Az est utolsó meccsét, a Michael Smith-Ricky Evanst jól körüljártam a beharangozóban, így ezzel sokat már nem foglalkoznék. Ha alacsonyabb lenne a line a 180-akra, akkor azt megpróbálnám, de a 8.5-öt túl magasnak tartom, ugyanakkor undert sem merek tenni...

Tippjeim a továbbjutókra: Painter, McGowan, Anderson, Evans.

Ennyi így a nyitónapra, jó szórakozást mindenkinek!

Megérkezett az új generáció!

Ha ránézünk a világranglistára, akkor elég furán fest a legjobb öt névsora, nincs ott ugyanis sem Roger Federer, sem pedig Rafael Nadal neve, ilyenre pedig 13 esztendővel ezelőtt, 2003-ban volt legutóbb példa. De a régi motorosok közül nem csak ők, hanem David Ferrer és Tomás Berdych is csúszik hátra. Előbbi májusban került ki a top 10-ből, pedig előtte bő öt szezonon át ott tanyázott. Az ő helyüket olyanok vették át, mint Milos Raonic vagy éppen Kei Nisikori, akik húszas éveik közepén járnak. De most nem róluk akarok beszélni, hanem a még fiatalabb korosztályról, amely idén nagyon aktív és eredményes volt az ATP Touron. 

Az elmúlt néhány szezonban láthattuk, hogy a tehetségek bontogatják a szárnyaikat, de ebben az évben éreztem azt, hogy most meg is érkeztek már a profik közé és jövőre még komolyabban számolni kell velük. De kikről is van szó? Az egyik legnagyobb potenciál Nick Kyrgiosban van, nyert idén Marseille-ben, Atlantában és Tokióban, utóbbi 500-as torna volt. Neki már csak tényleg egy olyan edző, vagy pszichológus vagy nem tudom mi kellene, aki kicsit helyre teszi a fejét, mert ezek a sorozatos balhék nem férnek bele. Persze minden sportágnak megvannak a maga idiótái, lehet belőle sem lesz soha világelső, pont emiatt...

Éppen az ellentéte Alexander Zverev, akiről már így 19 évesen is sugárzik, hogy vérprofi. Ő Szentpéterváron nyert tornát és döntőzött Halléban és Nizzában. Kapásból három különböző borítás, szóval igazi all-rounder játékos. Iszonyatosan jó tenisze van, bár nem trükközik annyit, mint Kyrgios, de én mégis sokkal jobban szeretem a játékát nézni. Megdöbbentő egyébként látni, hogy 198 centisen hogyan tud így mozogni a pályán. Remélem nem lesz olyan peches, mint pl DelPo, akit én szintén nagyon csipázok, de messze nem tudta kihozni magából a legtöbbet a sérülései miatt. 

Az idei év másik nagy berobbanója a francia Lucas Pouille, aki nálam a meglepetés ember címet is kiérdemelte. Zverevről és Kyrgiosról már junior korukban lehetett tudni, hogy sokra vihetik, Pouille viszont nem ez a kategória. Ő abszolút a semmiből jött előre, és lehet, hogy ő lesz a jövő Ferrerje, akit borzasztó nehéz lesz majd a top 10-ből kirobbantani, mert annyira stabil. Nem mondom, hogy olyan potenciál van benne, mint az említett két játékosban, de azt se merném kijelenteni, hogy soha nem fog GS-t nyerni. Neki is összejött idén egy tornagyőzelem, méghozzá Metzben. 

Nyugodtan ehhez a trióhoz lehet sorolni Karen Khachanovot és Taylor Fritzet is. Mindketten pokoli tehetségesek és már bizonyítottak az ATP Touron. Előbbi Csengduban nyert tornát, míg utóbbi Memphisben döntőzött. Ők még nincsenek mondjuk Zverevék szintjén, de jövőre már ők is ott lehetnek a top 30 környékén. 

És akkor olyan játékosokról még nem is beszéltem, mint Borna Coric vagy Kyle Edmund. Előbbi elég hamar megismertette a nevét a tenisz-rajongókkal, ez nem is volt rá jó hatással, egyébként is egy elég beképzelt játékos. De az elvitathatatlan, hogy benne is komoly potenciál van. Edmund hasonlóan Pouille-hoz, így a húszas évei elején kicsit a semmiből tör előre. Negyed annyi figyelmet sem kap, mint a többiek, de én azt mondom, hogy belőle lehet egy nagyon jó kis top 20-as teniszező. 

Lehetne még említeni tehetségeket, de nekik még időre van szükségük. Az itt említett játékosok viszont idén már tornákat nyertek, skalpokat gyűjtöttek, minőségi teniszt nyújtottak - leszámítva Coricot. Szépen előre küzdötték magukat a világranglistán, a Kyrgios - Zverev - Pouille trió a top 20-ban van. De ezzel még nem dőlhetnek hátra, a még nagyobb kihívás jövőre jön, amikor is már pontokat kell megvédeniük és sokkal nagyobb nyomás alatt kell pályára lépniük. Nagyon könnyű visszaesni és beleszürkülni a mezőnybe, legyél bármekkora tehetség is. Jó példa erre a lányoknál Eugenie Bouchard, aki berobbant, majd kipukkadt.

Erre csak a jövő ad választ, hogy közülük kik alkotják majd a krémet, de az biztos, hogy idén megérkeztek.

Címkék:

Tippeltek az ESPN szakértői a US Openre

Chris Evert, Peter Bodo, Brad Gilbert és többi ESPN-szakíró mind tippeltek a ma kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságra. Egy női és férfi győztest kellett megtippelniük, illetve mindkét nemnél egy-egy sötét lovat megjelölni. 

A férfi győzteseket illetően nem voltak valami bátrak, egyedül Garber lóg ki a sorból Ciliccsel. A nőknél már színesebb a paletta, de meglepetést ott sem találunk. A sötét lovaknál már érdekesebb a helyzet. Del Potro és Isner papírforma, de Puille vagy Andersonnal nem feltétlenül számoltam volna. A lányoknál Strycova lep meg leginkább. 

Az én tippjeim: Djokovics, Kerber, Del Potro, Suárez-Navarro

Kommentben jöhetnek a tippek, aztán megnézzük kinek, hogy jönnek be a jóslatai.

Címkék:

Előnyben a balkezes játékosok

Az emberek csupán 10 százaléka balkezes. Wimbledonban mégis a bajnokok 23 százaléka balkezes játékos az Open Érában. Az egykori top 5-ös Greg Rusedski a BBC-nek beszélt arról, hogy miért lehetséges ez.

96 egyéni tornát rendeztek Wimbledonban 1968 és 2015 között. A lakosság 10 százaléka balkezes, tehát arányaiban véve 9 címet kellett volna szerezniük, ehhez képest 22-t gyűjtöttek be. 

Mi az előnye, ha balkezes egy játékos?

A legtöbb teniszező jobbkezes, így jobbkezes ellen játszik a legtöbbet, ha egy balkezes áll a túloldalon, az mindig trükkösebb. A balkezes játékos tenyeresből - ami általában az erősebb oldala - legtöbbször az ellenfél gyengébb oldalára, fonákra játszik. Ez természetesen fordítva is így van, viszont a balkezesek rengeteget gyakorolják ezt. 

A balkezesek szerváinál a labda máshogyan pörög. Ha bal oldalról fonákra szerválnak, akkor a játékostól kanyarodik el a labda, és ha van is annyira jó, hogy megjátssza a returnt, a szerváló játékosnak ott marad az üres pálya és könnyedén befejezheti a pontot. 

A tenisz szabályzata lehetővé teszi, hogy ez kedvezzen a balkezes játékosok számára a nagy pontoknál. A játékok utolsó pontjánál, ha 40:15 az állás, akkor jobbról következhet a szerva, ami inkább a jobbkezeseknek kedvez. Minden más állásnál - 40-semmi, 40:30 és előnyben - viszont baloldalról jöhet, ami előny egy balkezesnek.

Nyilván ezek a dolgok Wimbledonban felértékelődnek, hiszen ott a leggyorsabb a borítás. Mindig érdemes vigyázni a balkezes játékosokkal, de Londonban ez hatványozottan igaz. A férfi mezőnyben a mostani kiírásban Feliciano López és Gilles Müller a legveszélyesebb, illetve, ha jó formába lendül, akkor a szlovák Martin Klizan. A lányoknál a kétszeres bajnok Petra Kvitovára, a német Angelique Kerberre, a cseh Lucie Safarovára és Kristyna Pliskovára érdemes odafigyelni.

Címkék:

Babos Timi, az underdog királynő!

A 23 éves soproni kiválóság idén 19 győzelemnél jár a WTA-Touron, ebből 11-et (!) úgy aratott, hogy a bukmékerek őt tartották az esélytelenebbnek.

Nem nyert még idén tornát egyéniben Babos Timi, sőt döntőbe sem tudott jutni, de ettől függetlenül élete legjobb szezonját futja. Bejött a top 50, ahol most már hetek óta biztosan tartja a helyét, és a kiváló római szereplés újabb előrelépést jelent majd számára. 

Az év ötödik hónapjában járunk, és hihetetlen, hogy az oddsmesterek mennyire nem tudják jól belőni az esélyeket a meccseire. Erre a fenti statisztika a legjobb bizonyíték, miszerint a 19 győzelméből 11-et underdogként aratott. Nem akármilyen játékosokat sikerült legyőznie, a skalpjai között ott van Eugenie Bouchard, Heather Watson, Sara Errani, Karolina Plisková, Sabine Lisicki és most már Venus Williams is. Elég korrekt névsor, még úgyis, hogy tudjuk, nem mindegyikük van élete formájában. Ezen kívül olyan játékosokat szorított meg, mint Garbine Muguruza, Angelique Kerber és Carla Suárez-Navarro. Kalapemelés!

De, hogy szemléltessem ez a 11 mennyire sok, íme egy statisztika arról, hogy a Timi környékén lévő játékosok, tehát a top 40 és 50 közöttiek mennyinél járnak a szezonban: Coco Vandeweghe 3, Annika Beck 4, Lesya Tsurenko 3, Camila Giorgi 3, Misaki Doi 4, Sabine Lisicki 1, Eugenie Bouchard 2, Alizé Cornet 2, Elena Vesnina 8, Anna-Lena Friedsam 7. 

Nagyon kíváncsi leszek, hogy a füves pályás szezonban milyen oddsokat adnak majd Babosra. Ha ilyen ütemben lépdel előre, akkor Wimbledonban akár kiemelt is lehet, ami óriási dolog lenne, pláne annak fényében, hogy a 70. helyről kezdte meg a szezont. Az idei évben jó nézni, ahogyan Timi teniszezik, és nem csak azért, mert az eredmények is jönnek, hanem mert tényleg minőségi teniszt tesz a pályára, és olyan küzdéssel, akarással játszik, mintha nem is magyar vér csordogálna az ereiben. Amit Venus ellen művelt csodás volt, pedig az amerikainál nem sok nagyobb harcos van a mezőnyben, de felvette vele a kesztyűt és végül a nagy idegcsatát neki sikerült megnyernie. 

Én nagyon bízok benne, hogy az elkövetkezendő években, amikor már pontokat kell megvédenie, amikor már egyre többet beszélnek róla, amikor növekszik a nyomás, akkor sem fog visszaesni. Hajrá Timi!

Címkék:

Bunda vagy véletlen? - II. felvonás

Idén már két gyanús eset is volt, amikor a selejtező első kiemeltje kiesett a kvaliban, majd honfitársa visszalépésének köszönhetően mégis főtáblára jutott.

1, Rómában járunk, Lucas Pouille élete formájában, de mégis kikap a kvali utolsó körében, pedig 1.30-as favorit volt. Fontos, hogy a francia volt a selejtező első kiemeltje, vagyis ha bárki visszalép, akkor ő szerencsés vesztesként főtáblára kerül. Mit ad Isten, éppen honfitársa, Jo-Wilfried Tsonga lépett vissza, így Pouille barátunk kapásból a második körbe repült, hiszen Tso erőnyerő volt.

2, Monte-Carlóban járunk, Marcel Granollers jó formában kezdi meg a salakszezont, de mégis kikap a kvali utolsó körében, pedig favorit volt. Fontos, hogy a spanyol volt a selejtező első kiemeltje, vagyis ha bárki visszalép, akkor ő szerencsés vesztesként főtáblára kerül. Mit ad Isten, éppen honfitársa, David Ferrer lépett vissza, így Granyó barátunk kapásból a második körbe repült, hiszen Feri erőnyerő volt.

Nem tudom elképzelni, hogy ez véletlen legyen. Honfitársakról van szó, biztos kapott infót Pouille és Granollers is...Utóbbi egyébként utána természetesen sokkal jobb játékot mutatott, mint a selejtezőben, két meccset is nyert underdogként. Valahogy nem lepődnék meg azon sem, ha Pouille-tól látnánk valami extrát ezen a tornán, ha már "szerencsés" volt és mégis játszhat...

Elég jó üzlet így egy Mastersen a legjobb 32 közé kerülni, meg még a selejtezőben leadott meccsel némi aprót is zsebre vágni. Biztos számtalan ilyen előfordult korábban is, de ez a két eset most nagyon feltűnő volt. 

És, amikor arról beszélünk, hogy teniszre milyen mocsok nehéz fogadni, hiszen egyéni sport és rengeteget jelent az adott napi forma, akkor még ilyen egészen hihetetlen faktorok is bezavarnak. Ezzel szinte lehetetlen számolni, hiszen ha jól tudom, akkor Tsonga már Rómában volt, ám edzés közben sérült meg, még a selejtezők előtt. Ha nem írja ki Twitterre vagy valahova, akkor erről csak a bennfentesek tudnak...például Pouille...Persze, ha még rá is bukkan az ember egy ilyen infóra, akkor sem feltétlenül kezd el ilyen dolgokon agyalni, legalábbis eddig. Innentől én biztosan kalkulálni fogok ezzel is...

Bunda vagy véletlen?

Finoman szólva is fura negyeddöntős mezőny jött össze a lányoknál a madridi salakpályás Premier-tornán...

Ha ránézünk a madridi torna legjobb nyolc közötti párosításaira, akkor olyan mintha valami kis versenyen lennénk. Egy kiemelt, Simona Halep élte túl az eddigi napokat, de, ami igazán bizarr, hogy rajta kívül még további három román játékost találunk a negyeddöntőben. Név szerint Irina Begut, Sorana Cirsteát és Patricia Tiget. Miért furcsa ez? Mert a torna tulajdonosa nem más, mint Ion Tiric román üzletember...Egyébként egykori ATP-játékos, nem is volt eredménytelen, de az üzleti életben még sikeresebb, hiszen néhány éve bekerült a milliárdosok klubjába...

Adódik a kérdés, hogy véletlen-e, hogy a nagy csillaghullásból éppen a román játékosok jöttek ki ennyire jól? Tig például a selejtezőből indult és öt (!) meccset húzott be eddig underdogként. Cirstea sokkal ismertebb, egykoron nagyon jó színvonalat képviselt, de az utóbbi szezonokban visszaesett, az elmúlt két évben közelébe sem került ilyen eredménynek. Ő háromból három meccset nyert a héten underdogként. Begu szintén nem az a kaliber, aki ilyen magasságokba sűrűn járna egy Premier-tornán, konkrétan ez lesz az első negyeddöntője.

Én nem tudom elképzelni, hogy ne legyen valami pitty-putty a háttérben...Nagyon meglepődnék, ha Tig vagy Cirstea ma nem borítaná a papírformát, de az is benne van, hogy mindketten továbbjutnak. 

Amúgy a WTA is szentelt ennek egy cikket, ROMANIA RULES IN MADRID címmel.

Címkék:

Mire viheti Valkusz Máté?

A héten Szegeden salakos Futures-torna megy, amin a jó néhány magyar induló között a junior világelső Valkusz Máté is ott volt. Kíváncsiságból kimentem az egyik napra, megnézni hol tart, mit tud, hiszen ez még csak a második versenye a profik között. 

Az első két meccsét nyerte, a negyeddöntőben pedig a nála két évvel idősebb lengyel Kamil Majchrzak ellen játszott. Ahogy megjelent Máté a pályán, már jött is pár "beszólás", hogy "Valkusz sem egy izompacsirta". Hát igen, ez az, amit legtöbben felhoznak vele kapcsolatban, de nekem erről mindig Gilles Simon jut eszembe, akit madárcsontúnak is csúfolnak, és hát tudjuk, hogy így is elég szép karriert sikerült befutnia. Ráadásul védekező tenisszel, amihez még inkább nem árt egy jó felépítés...Persze Valkusz még nem tart Simon szintjén sem izomzatban. Nem is véletlen, hogy már az ötödik játékban, jó néhány hosszú labda menet után jött tőle a "Nem bírom bazdmeg". A lehajtott fej effektus nála is alap, de örültem, hogy fejben nem adta fel és küzdött. Legtöbb magyar játékosra ez nem jellemző, pláne nem fiatalon...

Lihegett minden labdamenet után, tehát fizikálisan nem áll még készen. És ilyenkor gondolkozik el az ember, hogy a junior szinten kiemelkedők közül miért tűnnek el sokan a süllyesztőben. Hát ezért, mert még egy Futures-szinthez is mind fizikálisan, mind mentálisan, mind játékban fejlődni kell. Pedig hát ezekre a tornákra általában legyintünk, hogy ez az alja tenisz...Ezen a szegedi viadalon egyébként Gianluigi Quinzi is indult (versenyben is van még), aki korábbi junior világelső, most 20 éves, de még mindig itt vegetál. Szóval egy-egy junior siker után nagyon nem egyszerű a profik között is eredményesnek lenni, főleg, ha nem nagy tenisznemzetből származik valaki.

De visszatérve Valkuszra, amellett, hogy nagy szívvel küzdött, időnként nagyon rendben volt az a támadó tenisz, amit a pályára tett. Tetszett, hogy nem a külső körülményekkel volt elfoglalva, pedig hát itt labdaszedők és vonalbírók hiányában elég sok mindenen felcsesződhet az ember agya, ha valaki mentálisan nem elég erős. Elsősorban magával perelt, hol azt motyogta, hogy tüdővel nem bírja, hol lábon, hol azért szidta magát, mert röviden játszott, de küzdött. A lelátóról hiába jött az instrukció, hogy egyél-igyál, a végére jöttek a görcsök, pár szenvedős labdamenet után pedig kezet nyújtott.

A mozdulatai gyönyörűek, tényleg tanítani való, de nagyon hosszú út áll még előtte. Nyilván ilyenkor még borzasztó nehéz megmondani mire viheti. Ha azt nézem, hogy Nick Kyrgios 18 évesen már felverekedte magát a US Open a főtáblára, vagy említhetném Taylor Fritzet, aki idén lesz 18 és már a 70-ben van, akkor van lemaradása Valkusznak. Inkább olyasmi karriert jósolok neki, mint például Milos Raonicnak, aki a húszas évei közepére vált igazán jó játékossá. 18 évesen még nem ismertük, őt még junior szinten sem nagyon, majd jó pár év alatt szépen feltornázta magát. Szóval azt gondolom, hogy nagyon komoly bravúr és eredmény, hogy a juniorok között ilyen jó, de ahhoz, hogy a profik között is szurkolhassunk neki a legnagyobb tornáknak, addig még jó pár évnek el kell telnie. Aztán bízzunk benne, hogy nem lesz igazam és mondjuk 20 éves korában berobban. Hajrá Máté!

Megbolondult az iráni teniszező...

Megszokhattuk már, hogy Futures- és Challenger-szinteken érdekes dolgok történnek, de ilyet én még nem nagyon láttam...

Az antalyai torna selejtezőjében, az iráni Majid Abedini rátámadt a supervisorra. Természetesen az ITF ideiglenesen eltiltotta, de lehet súlyosabb büntetést is kapni fog. Sokat persze nem vesztünk vele, ha örökre eltiltják, íme az idei eredményei:

Címkék: