Hatharom / Blog / Bejegyzések
Cole visszatérne - akarjuk mi ezt?
Joe Cole a Sky Sports News-nak nyilatkozva kijelentette, hogy szívesen visszatérne Liverpoolba. A szezont a francia Lille-ben töltő angol középpályás...

Joe Cole a Sky Sports News-nak nyilatkozva kijelentette, hogy szívesen visszatérne Liverpoolba. A szezont a francia Lille-ben töltő angol középpályás érkezését anno nagy reményekkel vártuk, visszatértét már kevésbé.

 



Cole számomra mindig is igen kedves volt, főleg az angol válogatottbeli teljesítménye alapján jutottam anno arra a következtetésre, hogy igen hasznos és jó játékos, s az ifineveléséről méltán híres West Ham-ből indulva a Chelsea-n keresztül jutott el a kormorános mezig.
 

Úgy tartja egy mondás a Liverpool háza táján, hogy viseld büszkén a Liverbird-öt (a kormoránt) a mezeden. Cole első szezonja alatt nem igazán tette magáévá ezt a mondatot, meglehetősen pocsékul játszott, nem tudott beilleszkedni a csapatba, Hodgson majd Kenny alatt is viszonylag keveset játszott, s morális szempontból a béka s*gge alá került.
 

Nem csoda ezek után, hogy le akart lépni, Kenny sem marasztalta, így lett 29 évesen idegenlégiós a szebb napokat is megélt Joe Cole-ból 2011. augusztus 31-én. Itt viszont már egész jól ment neki a játék, 42 meccsen végül 9 gólt szerzett (ez pontosan háromszor annyi, mint Liverpoolban) és három gólpasszt adott. Ebbe a legjobb Chelsea-s éveit idéző szezonba belefért egy mesterhármas is a január 7-i, US Chantilly elleni francia kupa meccsen.
 

 

 


Nem csoda, ha Rudi Garcia edző - akivel tavaly első, idén harmadik lett a Lille - végleg meg akarja szerezni Joe Cole játékjogát, akinek hamarosan lejár a kölcsönszerződése, és elvileg visszatér Liverpoolba. Ennek kapcsán mondta azt Cole, hogy ő szívesen játszana újra az Anfield Roadon, mert úgy érzi, hogy ég még benne a tűz, s szeretné jóvá tenni, feledtetni első szezonját.
 

Elmondása szerint Kenny "jó fej" volt vele, elmondta neki, hogy nem szerepel a tervei között. Most, hogy az edzőnk távozott, úgy érzi, hogy ismét megnyílt előtte a lehetőség, hogy a West Ham, a Chelsea és a Lille után Liverpoolban is sikeres legyen.
 

Van ám ezzel egy kis bökkenő: Cole szélső, abból pedig most egész jól el vagyunk látva. Bár Downing nem az igazi, és egy jó formában lévő Cole simán kiszoríthatná, ott van még Maxi, Kuyt, Bellamy, a szélsőként is (elvileg) bevethető Henderson, valamint az a srác, akihez nagy reményeket fűzök: Raheem Sterling. Nehéz dolga lenne Cole-nak, ha visszatérne, mindenesetre én mindenképp adnék neki még egy esélyt.
 

Elvégre annyira megszerettem az angol válogatottban.