Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vízilabda Eb második nap
Sikerült sikeresen indítani az Eb-t, csak úgy, mint a Benedek-csapatnak. Remélem ez nekem, és a válogatottnak is megadja a lökést. Keddre...

Sikerült sikeresen indítani az Eb-t, csak úgy, mint a Benedek-csapatnak. Remélem ez nekem, és a válogatottnak is megadja a lökést. Keddre két szelvényt gyúrtam össze, amelyekben az a közös, hogy a kapusteljesítmények lehetnek a döntők.

Németország-Szerbia 7-12

Haladjunk időrendi sorrendben, így a német-szerb meccsel kezdeném. A németek tegnap támadásban csak az első negyedben állták meg a helyüket a horvátok ellen, de ott is csak úgy, hogy Jokovicék kiengedtek, hiszen már 4-1-nél azt hitték, hogy eldőlt a találkozó. Ezután eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a dalmátok, s Németországnak esélyese sem volt, se védekezésben se támadásban. A szerbek edzettek egy jót, magabiztosan győzték le a franciákat. Végig domináltak déli szomszédaink, s csak az utolsó negyedre engedtek ki védekezésben, amikor három gólt kaptak, míg előtte 24 percen keresztül csak kettőt...

A felek legutóbbi találkozása alkalmával a németek mindössze négy gólt bírtak dobni a szerbeknek, s most is valami hasonlót várok tőlük. Dejan Szavicsék védősora a legjobb a világon, mögötte pedig Gojko Pijetlovics áll, akinek nagyon nehéz gólt lőni, hiszen a magyar válogatottnak is csak hatszor sikerült a dubaji Világliga szuperdöntőjének fináléjában pár hete. Amikor a szerbek komolyan vesznek egy mérkőzést, akkor nem sok gólt kapnak, és mivel ma még jobban fognak pörögni, mint tegnap, ezért véleményem szerint a németek góljainak a száma 6,5 alatt lesz.

A tipp szorzója: 1.80

A tipp téterőssége: 5/10

A tippet a Marathonbet-en játszottam meg.

Románia-Olaszország 4-9

Papíron mindkét csapat simán nyert hétfőn, de amíg a románok csak egy félidőben játszottak jól, addig az olaszok 32 percen keresztül. Igaz, mindkét fél tud ennél jobban is játszani, ám amíg a taljánok tulajdonképpen átmozgatták magukat, addig a románoknak meleg volt a pite.

Az utolsó tétmeccsük alkalmával az olaszok simán, 10-4-re nyertek, most nem várok ekkora különbséget, de magabiztos talján sikert jósolok. Egyrészt Giorgetti, Figloli és Luongo "belőtte" magát, míg Tempesti "bevédte" magát. Ezek után, illetve a két fél közti sebességbeli és kapusteljesítmények közötti különbség miatt számomra nem kérdéses, hogy kire fogadjak.

Horvátország-Spanyolország 8-8

Noha, a horvátok nem sziporkáztak, míg a spanyolok összességében jól teljesítettek a magyarok ellen, ilyen szorzón egyszerűen nem lehet otthagyni az olimpiai bajnokot. Élet-halál csata lesz, ebben biztos vagyok, hiszen ha a spanyolok kikapnak akkor szinte biztos, hogy nem kerülnek be a legjobb hat közé, míg a horvátok egy esetleges pontvesztéssel komoly lépéshátrányba kerülhetnek, sőt a kiesés szele is megcsaphatja őket...

Úgy gondolom, hogy mezőnyben nem lesz sok különbség a felek között, viszont a védekezés és a kapusteljesítmények közötti különbség lesz az, ami eldönti a találkozót. A dalmátoknál Pavic bravúrosan védett a németek ellen, néha már az volt az ember érzése, hogy ha egyszerre ketten lőnek neki kapura két labdával még azok sem találnának utat a hálóba. Ezzel szemben a spanyoloknál az első számú kapus kirakása a válogatottból meglátszott, hiszen Aguilar sok könnyű gólt kapott, amit Dani Pinedo biztosan fogott volna. Ezen kívül a gárda védekezése sem működött tökéletesen, míg a horvátok kőkeményen védekeztek. Mindezek után úgy gondolom, hogy a horvátok megnyerik a második mérkőzésüket is az Eb-n.

A kombi szorzója: 1.95

A kombi téterőssége: 5/10

A kombit a Ladbrokes.com-on játszottam meg.