Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vízilabda Eb tizennegyedik nap
Két mérkőzés maradt már csak az Európa-bajnokságon, melyek közül úgy vélem, hogy a bronzmeccsen lehet növelni a...

Két mérkőzés maradt már csak az Európa-bajnokságon, melyek közül úgy vélem, hogy a bronzmeccsen lehet növelni a profitunkat.

Montenegró-Olaszország 9-11

Miről szólnak a bronzmérkőzések? Arról, hogy a két legnagyobbat csalódott csapatnak még egy meccset kell játszania. Általában a feleknek ehhez nincs kedvük, hiszen igaz, hogy a bronz szépen csillog, de a játékosok valahogy mégsem tudnak ugyanolyan intenzitással medencébe ugrani, mint mondjuk a döntőben. Fejben már nincsenek ott, szabadságukra, pihenésükre gondolnak.

A vízilabdában ez hatványozottan igaz, ekkor szokott előfordulni az, hogy a bronzmeccsen mindig gólparádé van:
2013-as vb: Horvátország-Olaszország 10-8

2012-es olimpia: Szerbia-Montenegró 12-11

2012-es Eb: Magyarország-Olaszország 12-9.

Látható, hogy a vasárnapi felek a legutóbbi három fontos bronzmérkőzésen részt vettek, és mindegyik meccsen volt legalább 18 találat. Most is úgy vélem, hogy legalább 18 gólig eljutnak a válogatottak.

Még akkor is, ha a csoportmeccsek alatt mindössze 6-6-os remire voltak jók az együttesek. Azt a meccset viszont el kell felejteni, mivel akkor mindenki teljes erőbedobással ugrott medencébe, ráadásul azóta legalább két találkozót még játszottak, vagyis lényegesen fáradtabbak az együttesek. Ez most teljesen más lesz. Például nem vagyok meggyőződve arról, hogy a montenegrói együttes másfél nap leforgása alatt ki tudja verni a fejéből a szerbek ellen elbukott drámai elődöntőt...

Összességében úgy gondolom, hogy a felek teher nélkül - és ez a kulcs -, felszabadultan ugorhatnak medencébe, aminek köszönhetően gólgazdag, legalább 18 találatos bronzmérkőzést várok.

A tipp szorzója: 1.94

A tipp téterőssége: 4/10

A tippet a Marathonbet-en játszottam meg.