Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vízilabda Eb tizenkettedik nap
Péntekre egy kombit néztem ki, ami a spanyol-német és a román-francia meccset öleli magába. A főoldalon a magyar-olasz meccsről olvashattok...

Péntekre egy kombit néztem ki, ami a spanyol-német és a román-francia meccset öleli magába. A főoldalon a magyar-olasz meccsről olvashattok tippet.

Spanyolország-Németország 16-8

A spanyolok lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek, mint a németek, amit bizonyítottak a csoportmérkőzések alatt is, amikor három góllal győzték le pénteki ellenfelüket.

Noha, a hispánok csalódottak, hogy nem jutottak be a legjobb hat közé, a realitás azt mondja, hogy minden nehézség nélkül megszerzik a hetedik helyet. Remek játékosok alkotják Gabí Hernández együttesét, közülük többen idén Bajnokok Ligáját nyertek, jól védekeznek, támadásaik döntő többséget sikeresen befejezik. Ezzel szemben a németek az Eb-n szenvednek, ami a generációváltásnak köszönhető. Arról nem is beszélve, hogy a germánoknak 12 nap alatt ez lesz a hetedik mérkőzésük, míg a spanyolok szerdán pihentek, így jóval frissebben várhatják a találkozót.

Mindezek után úgy vélem, hogy a spanyolok minden nehézség nélkül megnyerik a meccset és a hetedik helyért játszanak a hétvégén.

Románia-Franciaország 15-8

Az előzőnél szorosabba meccsre van kilátás a román-francia találkozón, azonban úgy vélem, hogy keleti szomszédaink behúzzák ezt a mérkőzést.

Annak ellenére, hogy kiugró teljesítményt nem érnek el Cosmin Raduék, nekem személy szerint bejön az a koncepció, amit az új szerb mesterrel, Dejan Sztanojeviccsel csinálnak a románok. Kőkemény védekezés, neki mentek a nagyoknak is, elöl pedig kiválóan játsszák a centert, vagyis Radut, aki a világklasszis a posztján.

Ezzel szemben a franciák tanulni vannak itt az Eb-n, és ha Mickael Bodegasnak nem megy a játék, akkor meg vannak lőve. Egyébként is, most úgy érzem, hogy pénteken teljesen mindegy, hogy mit csinálnak, a románok rutinosabbak, jobbak, ráadásul kipihentebbek, hiszen keleti szomszédaink szerdán szabadnaposak voltak, míg a galloknak ez lesz a hetedik mérkőzésük 12 nap alatt. A francia bajnokságban játszó játékosoknak ez az adag pedig nagyjából 2 hónapi penzum, nem szűk két heti...

Ezek után nem is kell csodálkozni, hogy már a grúzok ellen is úszáskoordinációs problémái voltak a galloknak, ami most még jobban kijön, amit a románok véleményem szerint könyörtelenül kihasználnak majd. Ezért véleményem szerint Románia legyőzi Franciaországot és a hetedik helyért játszhat a folytatásban.

A kombi szorzója: 1.83

A kombi téterőssége: 5/10

A kombit a Marathonbet-en játszottam meg.