Hosszú távú fogadások V. rész

Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú fogadásokra adjam a fejem. A tétjeimet már megtettem, a blogomon öt részben fedem fel tippjeimet, amelyből az ötödik tippet ebben a posztban mutatom be.

A Crvena zvezda nyeri az Adria Ligát

Az utolsó tippemnek sincs túl nagy szorzója, de úgy gondolom, hogy ennek a fogadásnak is minden különösebb gond nélkül be kellene jönnie.

Az Adria Liga egy alapszakaszból áll, ahol a felek oda-vissza küzdenek meg egymással, s a körmérkőzések után a legjobb négy csapat jut be a Final Fourba, amelyet az alapszakaszgyőztes otthonában rendeznek meg. Az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik, akik sikerrel veszik az elődöntőt, azok küzdenek meg az Adria Liga címéért, ami egyben Euroliga indulást is ér, igaz, a vesztes sem bánkódhat, hiszen ő is indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban.

Alapvetően úgy gondoltam, hogy a Zvezda mellett négy csapatnak, a Partizan Belgrádnak, a Cibonának, a Cedevitának és a Buducsnosztnak lehet esélye a bajnoki címre. Ezen együttesekből jelenpillanatban viszont úgy látom, hogy a Zvezda ellenfele maximum a montenegrói gárda lehet.

A Partizan totálisan szétesett tavalyhoz képest, a gárdát nem sikerült megerősíteni, sérülések is hátráltatják az együttest, s a hírek szerint a télen sem igazolnak meghatározó játékost a belgrádiak, így pedig még az is lehet, hogy a Final Fourba sem kerülnek be. A Cibona alakulata tavaly ugyan jókora mázlival megnyerte a bajnokságot, de a két legjobb játékos elhagyta a süllyedő hajót, idén pedig jócskán visszaestek, már a legjobb négy közé jutás is bravúr lenne a horvátoktól. Az előbb említett két együttes ráadásul házon kívül abszolút súlytalan, még a leggyengébb együtteséknél is képesek beleszaladni a késbe.

A másik zágrábi gárda, a Cedevita sem túl acélos idén, a csapat teljesítményre a kétfontos ütközet is rányomja a bélyegét. Igaz, a kezdeti vergődés után Jasmin Repesáék szállítják az eredményeket, a Final Four biztosan meglesz a piros-fehéreknek, de nagy az esélye arra, hogy már az elődöntőben elvérezzenek. Köszönhetően annak, hogy vélhetően a Buducsnoszttal csatáznak a döntőbe jutásért, márpedig a montenegróiak idén bivalyerősek. A podgoricai gárda eddig csak a Crvena zvezdának hajtott fejet a bajnokságban, de az általam legjobbnak vélt gárda ellen is sokáig helytállt. Az utóbb említett két félről is megállapítható az, hogy inkább csak otthon képesek mutogatni oroszlánkörmeiket.

A belgrádi piros-fehér együttes a tavalyihoz képest nem sokat változott, de a távozók helyére minőségi játékosok érkeztek, akikkel még erősebb lett Dejan Radonjics együttese. Ezek után nem csoda, hogy az Adria Ligában eddig valamennyi meccsét megnyerte a Zvezda, és az Euroligában is jól teljesít. Igaz, egy ilyen kaliberű gárdától ez alapvető elvárás. A piros-fehérek több mérkőzésükön is megtehetik azt, hogy az első sorukat hosszú percekig, akár negyedekig pihentetik, köszönhetőn annak, hogy a padon is olyan játékosok ülnek, akik a liga összes csapatában stabil kezdők lennének.

Összességében utcahosszal a többiek előtt jár a Crvena zvezda, idén még nagyobb a különbség a belgrádiak és a többiek között minden téren. Véleményem szerint a piros-fehérek megnyerik az alapszakaszt, így pedig ők rendezhetik meg a Final Fourt, ami hatalmas előny számukra, s abban is biztos vagyok, hogy ezúttal nem fogják elszórakozni a négyes döntőt, ezét úgy vélem, hogy a Crvena zvezda megnyeri az Adria Ligát.

A tipp szorzója: 1.75

A tipp téterőssége: 6/10

A tippet a Tippmixpron játszottam meg.