Hosszú távú fogadások II. rész

Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú fogadásokra adjam a fejem. A tétjeimet már megtettem, a blogomon öt részben fedem fel tippjeimet, amelyből a második tippet ebben a posztban mutatom be.

A Szolnoki Olaj nyeri a magyar kosárlabda-bajnokságot

Az előző tippemhez képest ennek az eseménynek a szorzója jócskán kisebb, de úgy gondolom, hogy annál biztosabb, hiszen elképzelhetetlen dolgoknak kellene történnie ahhoz, hogy ne a Szolnoki Olaj nyerje a magyar férfi kosárlabda-bajnokságot.

Az Olaj két éve szerepel az Adria Ligában, ami annak is köszönhető, hogy dúskálnak az anyagiakban a szolnokiak, olyannyira tehetős a klub, hogy a többi magyar alakulat is eltörpül mellette. Így tehette meg azt a bordó-fekete csapat, hogy a 2013-as bukás után - ami egyébként nekem személy szerint, illetve a hatharom.com Olvasóinak is kiválóan hozott a konyhára - felvásárolta a magyar ellenfelek legjobbjait. Persze mellettük kiváló légiósokat is szerződtettek Dragan Alekszicsék, s a tavalyi szezont úgy nyerték meg, hogy a felsőházban 10 meccsből csak egyszer kaptak ki, míg a rájátszásban minden párharcukat söpréssel nyerték meg, azaz összességében 19 találkozóból 18-at (!) megnyertek - az alapszakaszt az Adria Liga miatt kihagyták, szintúgy, mint idén -.

Az idei keretük pedig még brutálisabbra sikerült a bordó-feketéknek - persze a többi magyar csapatéhoz képest -, gyakorlatilag simán kiállhat a második sorával Dragan Alekszics, akkor is könnyedén bajnok lenne a Szolnok. Persze ez annak is köszönhető, hogy a többi vetélytárs semmilyen téren nem tudja felvenni a versenyt az Olajjal.

Az Alba Fehérvárnál nem jönnek az eredmények, a csapat összetételének köszönhetően, smár edzőt is cserélt a fehérvári gárda. Az Atomerőmű az idei szezonban alacsonyabb szerkezetű csapattal vágott neki a bajnokságnak, s ez óriási hátrány a tolnaiak számára, tegnap láthattuk, hogy az osztrák bajnok is bucira verte őket Pakson. A Kecskemét még fiatalabb, mint volt, legjobb játékosa - Wittmann Krisztián - pont Szolnokra igazolt, míg a Sopron hiába szerepel eddig jól, az idény végére általában mindig elfárad, és elfogy a csapat. A meglepetésgárda, vagyis a Szombathely pedig eddig még nem játszott igazi nagy csapattal - a Körmend perpillanat nem az, hiába teljesít eddig erőn felül az Eurochallange sorozatban -. Hétvégén viszont fény derül arra, hogy mire is képesek igazán Kálmán Lászlóék, hiszen a Pakssal játszanak hazai pályán.

De igazából teljesen mindegy, hogy hogyan zárul az a találkozó, illetve, hogy a többi gárda hogyan teljesít, és mi lesz velük, hiszen a dolgok mai állása szerint a Szolnok alaphangon, minden magyar csapatnál legalább 10 ponttal jobb, akármilyen felállásban. Jobb, gyorsabb és erősebb ligákban - Adria Liga, Eurocup - edződik az Olaj, folyamatosan heti két mérkőzést játszik, ami a véghajrára hozhatja meg gyümölcsét. Hiszen addig a többiek - a Paks és a Körmend - kivételével maximum egyszer lépnek parkettre hetente, viszont a felsőházban és a rájátszásban már három naponta meccsek lesznek. A Szolnok és a többi gárda között a különbségek most még nagyobbak, mint tavaly voltak, és ahogy fentebb írtam, az Olaj már az előző szezonban is átrohant a mezőnyön. Éppen ezért úgy vélem, hogy a 2014-2015-ös magyar férfi kosárlabda-bajnokságot a Szolnoki Olaj nyeri meg. Erre az opcióra csak a Tippmixpro kínál fogadási lehetőséget, és ugyan a szorzó nem túl nagy, de, ha mindent figyelembe veszek, akkor még így is jócskán lehet vele szakítani.

A tipp szorzója: 1.60

A tipp téterőssége: 8/10

A tippet a Tippmixpron játszottam meg.