Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hosszú távú fogadások II. rész
Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú...

Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú fogadásokra adjam a fejem. A tétjeimet már megtettem, a blogomon öt részben fedem fel tippjeimet, amelyből a második tippet ebben a posztban mutatom be.

A Szolnoki Olaj nyeri a magyar kosárlabda-bajnokságot

Az előző tippemhez képest ennek az eseménynek a szorzója jócskán kisebb, de úgy gondolom, hogy annál biztosabb, hiszen elképzelhetetlen dolgoknak kellene történnie ahhoz, hogy ne a Szolnoki Olaj nyerje a magyar férfi kosárlabda-bajnokságot.

Az Olaj két éve szerepel az Adria Ligában, ami annak is köszönhető, hogy dúskálnak az anyagiakban a szolnokiak, olyannyira tehetős a klub, hogy a többi magyar alakulat is eltörpül mellette. Így tehette meg azt a bordó-fekete csapat, hogy a 2013-as bukás után - ami egyébként nekem személy szerint, illetve a hatharom.com Olvasóinak is kiválóan hozott a konyhára - felvásárolta a magyar ellenfelek legjobbjait. Persze mellettük kiváló légiósokat is szerződtettek Dragan Alekszicsék, s a tavalyi szezont úgy nyerték meg, hogy a felsőházban 10 meccsből csak egyszer kaptak ki, míg a rájátszásban minden párharcukat söpréssel nyerték meg, azaz összességében 19 találkozóból 18-at (!) megnyertek - az alapszakaszt az Adria Liga miatt kihagyták, szintúgy, mint idén -.

Az idei keretük pedig még brutálisabbra sikerült a bordó-feketéknek - persze a többi magyar csapatéhoz képest -, gyakorlatilag simán kiállhat a második sorával Dragan Alekszics, akkor is könnyedén bajnok lenne a Szolnok. Persze ez annak is köszönhető, hogy a többi vetélytárs semmilyen téren nem tudja felvenni a versenyt az Olajjal.

Az Alba Fehérvárnál nem jönnek az eredmények, a csapat összetételének köszönhetően, smár edzőt is cserélt a fehérvári gárda. Az Atomerőmű az idei szezonban alacsonyabb szerkezetű csapattal vágott neki a bajnokságnak, s ez óriási hátrány a tolnaiak számára, tegnap láthattuk, hogy az osztrák bajnok is bucira verte őket Pakson. A Kecskemét még fiatalabb, mint volt, legjobb játékosa - Wittmann Krisztián - pont Szolnokra igazolt, míg a Sopron hiába szerepel eddig jól, az idény végére általában mindig elfárad, és elfogy a csapat. A meglepetésgárda, vagyis a Szombathely pedig eddig még nem játszott igazi nagy csapattal - a Körmend perpillanat nem az, hiába teljesít eddig erőn felül az Eurochallange sorozatban -. Hétvégén viszont fény derül arra, hogy mire is képesek igazán Kálmán Lászlóék, hiszen a Pakssal játszanak hazai pályán.

De igazából teljesen mindegy, hogy hogyan zárul az a találkozó, illetve, hogy a többi gárda hogyan teljesít, és mi lesz velük, hiszen a dolgok mai állása szerint a Szolnok alaphangon, minden magyar csapatnál legalább 10 ponttal jobb, akármilyen felállásban. Jobb, gyorsabb és erősebb ligákban - Adria Liga, Eurocup - edződik az Olaj, folyamatosan heti két mérkőzést játszik, ami a véghajrára hozhatja meg gyümölcsét. Hiszen addig a többiek - a Paks és a Körmend - kivételével maximum egyszer lépnek parkettre hetente, viszont a felsőházban és a rájátszásban már három naponta meccsek lesznek. A Szolnok és a többi gárda között a különbségek most még nagyobbak, mint tavaly voltak, és ahogy fentebb írtam, az Olaj már az előző szezonban is átrohant a mezőnyön. Éppen ezért úgy vélem, hogy a 2014-2015-ös magyar férfi kosárlabda-bajnokságot a Szolnoki Olaj nyeri meg. Erre az opcióra csak a Tippmixpro kínál fogadási lehetőséget, és ugyan a szorzó nem túl nagy, de, ha mindent figyelembe veszek, akkor még így is jócskán lehet vele szakítani.

A tipp szorzója: 1.60

A tipp téterőssége: 8/10

A tippet a Tippmixpron játszottam meg.