Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hosszú távú fogadások I. rész
Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú...

Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú fogadásokra adjam a fejem. A tétjeimet már megtettem, a blogomon öt részben fedem fel tippjeimet, amelyből az első tippet ebben a posztban mutatom be.

A Buducsnoszt nyeri a női Bajnokok Ligáját

A szezon előtt öt csapatban láttam potenciált, hogy megnyerheti a női kézilabda Bajnokok Ligáját, név szerint a Győr, a Buducsnoszt, a Vardar Szkopje, a Larvik és a Nagybánya. Ám az elmúlt három hónap történései azt mondatják velem, hogy idén, 2012 után ismét, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica nyerheti meg a legrangosabb trófeát a gyengébbik nemnél.

A nagybányaiak összeigazoltak megannyi sztárt, de képtelenek jól játszani, idő kell, hogy összeszokjanak, hiszen nem csak a BL-ben még a román bajnokságban is szenvednek. A megannyi náció több klikket alkot, Camilla Herrem például már el is akar igazolni, megbánta, hogy Nagybányára szerződött. A csapat küszködik a BL-ben, négy fordulót követően kieső helyen (!) tanyázik, ha még tovább is jutnak, akkora hendikeppel indulnak a középdöntőben, hogy szerintem még a Final Fourt sem érik el.

A Vardar Szkopje tavaly ugyan bronzérmet nyert a BL-ben, és elég jó játékoskerete van, de folyamatos sérülések hátráltatják a macedónokat, többen hónapokra kidőltek, s Allison Pineau távozása sem volt véletlen, avagy Szkopjéban sem fenékig tejfel az élet. Egyébként a Vardar a Buducsnoszttal szerepel egy csoportban, és a montenegróiak bucira verték a piros-feketéket Podgoricában. A gyengébbnek titulált ellenfelek ellen is szenvednek Andrea Lekicsék, még az is benne van a pakliban, hogy a Final Fourba sem jut be végül a Vardar.

A Larvikkal minden évben számolni kell, de ezt a szakírók is már csak becsületből teszik, köszönhetően annak, hogy a norvég gárda évről évre gyengébb. A sorsolásnak köszönhetően ugyanakkor bejuthat a négyes döntőbe a skandináv csapat, de a hazai pálya előnyét élvező Győr és a Buducsnoszt mellett labdába sem rúghat.

A budapesti rendezés, az utóbbi két év győzelme miatt a szezon előtt bevallom őszintén a Győrt tartottam a legesélyesebbnek az aranyéremre a BL-ben, de gyorsan megváltozott a véleményem Ambros Martín gárdájáról. Kezdődött azzal, hogy Katrin Lunde-Haraldsen szülési szabadságra ment, s az egész szezont kihagyja, így a kapuba Jelena Grubisicet leigazolta az ETO, de érezhető a minőségi romlás. Ezután kiderült, hogy Görbicz Anita is babát vár, így a csapat legfontosabb láncszeme is kiesett a rotációból. A két alappillér mellett a mai nap folyamán az is kiderült, hogy Orbán Adrienn sem léphet már pályára a most futó szezonban, míg Susann Müllernek ismét eltört a gyűrűsujja, s még az Eb-szereplése is veszélybe került. Ezen kívül eddig az új igazolások sem váltak be, Anna Sen, Vesna Milanovic Litre, Macarena Aguilar és Planéta Szimonetta sem tündököl. Egy-egy meccs erejéig ugyan volt, hogy az előbb említett játékosok jól teljesítettek, de hosszú távon nem tudnak érvényesülni. A szélsők is felemásan teljesítenek, gyakorlatilag Kovacsics Anikó, Eduarda Amorim és Heidi Löke húzza a csapatot, s ha valamelyikük rossz napot fog ki, akkor meg van lőve az ETO. Eddig igazán komoly ellenféllel nem találkoztak a győriek, hiába vannak a Viborggal egy csoportban, a dánoknál komoly gondok vannak - az északiak kilenc játékossal szerepelnek a BL-ben, komoly adóssága van a klubnak, a játékosok felé is, így ha nem talál a csapat főszponzort megszűnik, így pedig nem igazán lehet a játékéra koncentrálni -, mégis megszenvedett a Győr ezzel a csapattal. A Final Four elérése úgy gondolom, hogy összejön Ambros Martínéknak, de ott nem sok babér fog teremni a zöld-fehéreknek.

Mindezek után úgy gondolom, hogy a Buducsnosztnak van a legnagyobb esélye megnyerni az idei női Bajnokok Ligáját. A montenegróiak kiváló keretük van, amelyben megannyi sztár - Katarina Bulatovics, Kinga Byzdra, Dragana Cvijics, Camilla Dalby, Milena Knezsevics, Majda Mehemedovics, Cristina Neagu, Radmilla Petrovics, Clara Woltering, Marta Zderic - neve olvasható, s egy kiváló stratéga, Dragan Adzsics vezeti a kékmezeseket. A balkániak kiválóan, férfiakat megszégyenítő keménységgel védekeznek minden egyes meccsen, ami néha túl megy a sportszerűség határán, de a bírók ezt elnézik a podgoricaiaknak. Az ellenfelek ezzel pedig semmit sem tudnak kezdeni, így a déliek könnyedén hozzák a meccseiket. Támadásban megvannak, ha pedig nem megy az egyik sztárnak van mellette minimum négy, aki kihúzza a gödörből a csapatot. A Final Fourig a hazai pálya előnyével is számolhat a Buducsnoszt, a Moracsa hangulata pedig páratlan a világon, igazi oroszlánbarlang, köszönhetően a több ezer montenegrói fanatikusnak. Úgy gondolom, hogy hiába lesz Budapesten a négyes döntő, a Buducsnoszt jelenleg a többiek előtt jár, legalább egy lépéssel, s véleményem szerint be is húzza az idei szezonban a Bajnokok Ligáját.

Persze sérülések, és egyéb váratlan dolgok közbe jöhetnek, ám ez benne van a pakliban - a többi csapatnál is -, viszont a mai nap hírei és történései után nem várhattam tovább tippemmel, hiszen ilyen oddsodn bőven van benne érték. Lehet, hogy a többi fogadóiroda még jobb szorzót kínál majd, ám jelenpillanatban csak a Tippmixpron lehetett elérni ezt a fogadási típust.

A tipp szorzója: 3.40

A tipp téterőssége: 4/10

A tippet a Tippmixpron játszottam meg.