Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szubjektív vélemény a megújult Tippmixről
Bő három hete újult meg a Tippmix, azonban a rendszer még enyhén szólva sem úgy működik, ahogy kellene. Figyelem, szókimondó, durva...

Bő három hete újult meg a Tippmix, azonban a rendszer még enyhén szólva sem úgy működik, ahogy kellene. Figyelem, szókimondó, durva szövegek olvashatók a következőkben, a poszt megtekintése csak szülői felügyelettel ajánlott!

Az első nap elején már korán reggel összeomlott a rendszer, az online felületet problémáit csak késő estére sikerült orvosolni az informatikusoknak. Ez mondjuk benne volt a pakliban, hiszen éles teszt nélkül, azonnal rászabadítani a begyepesedett gondolkodású, heti kétszer 255 esemény közül válogató játékosokra az újfent több tízezres tétlapot óriási butaság volt. Ám nem ez a legnagyobb probléma, sőt ez csak csepp a tengerben.

A fogadók 95 százaléka még mindig a zöld újságot használja, hogy megírja szelvényét, hiszen a játékosok még mindig azt hiszik, hogy az összes mérkőzés szerepel a "Bibliában". A leleményesebb játékosok viszont internetről válogatják össze az eseményeket, hiszen a zöld újságban nagyjából a fogadási lehetőségek maximum 10 százaléka szerepel. Ezen mérkőzések megjátszása viszont nagyon sokszor gondot okoz a termináloknak, és azok kezelőinek, hiszen hiába írod meg otthon a szelvényt, olyan mérkőzésekre, eseményekre, amik nem szerepelnek a "Bibliában" a terminál nem mindig akarja elfogadni a megjátszani kívánt mérkőzést, eseményt. Nagyon sokszor hibát ír ki, majd a terminál kezelő egyből leszedi a fejed azzal a kifejezéssel, hogy "Minek ikszelsz be olyan meccset, ami nincs is a kínálatban?" Persze, amikor a terminálba beírja ugyanazokat a számokat, amiket otthon felírtál a szelvényre, akkor valamiért egyből megjátszható az esemény, és rögtön jön a bocsánatkérés.

Ha nem csak a zöld újságban megjelent eseményekre akarsz fogadni, hanem olyanra, ami nincs benne a "Bibliában", ugyanakkor tudod, hogy lehet rá fogadni, azonban nem volt időd vagy lehetőséged előtte internetről tájékozódni, és megpróbálnád a terminál kezelők segítségét igénybe venni, azok 99 százalékba nem segítenek, sőt kb. leosztanak ezzel a szöveggel: "Fogadj az újságból, hiszen már jóval több meccset tartalmaz. Nem igaz, hogy annyi nem elég!". Beszarás. Jó, hogy nem tölti ki helyetted a szelvényt és fogad helyetted, nem?

Aztán arról nem is beszélve, hogy ha elsőként érsz a lottózóba, akkor minimum három, de átlagosan öt percet kell várakoznod, hogy a terminál betöltse a kínálatot, merthogy enélkül nem lehet feladni a szelvényt. Ez egy igen szar dolog, főleg amikor szombaton még az ötös lottóláz miatt kb. húszan érnek oda a totózóhoz és a fél brigád kint áll a szakadó esőben, hogy játékba küldje szelvényét.

És az utolsó, de az egyik legfontosabb dolog, hogy néha még mindig van eltérés a Tippmixpro és a Tippmix szorzói között, természetesen a Tippmix kárára. Miért? A Tippmixpro-n is lehet kamu adatokat megadni, és ugyanúgy ki lehet utaltatni a pénzt, ezt mindenki tudja, hiszen az SZRT semmilyen okmányt nem kér be az azonosításhoz, akkor meg mi értelme van ennek és miért kell csinálni a feszkót?

Na, mindegy, az előrelépés egyébként megkérdőjelezhetetlen, elindult jó úton a hazai sportfogadás, azonban még bőven van még mit csiszolni a rendszeren, illetve a kiszolgálók modorán.