Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vízilabda Eb hetedik nap
Addig kell ütni a vasat, amíg meleg, tartja a közmondás. Nos, én is így teszek, hiszen zsinórban harmadjára is fogadok a francia női...

Addig kell ütni a vasat, amíg meleg, tartja a közmondás. Nos, én is így teszek, hiszen zsinórban harmadjára is fogadok a francia női pólóválogatott mérkőzésére. Ezúttal ugyan nem hendikepre teszek, hanem az ellenfél góljainak számára.

Oroszország-Franciaország 18-6

A felek között ég és föld a különbség, amit az Európa-bajnokság eddig mérkőzésein is bizonyítottak az együttesek. A franciák simán kikaptak az olaszoktól és a spanyoloktól, míg az oroszok legyőzték a vb-címvédő hispánokat, míg a taljánokkal szemben alulmaradtak.

A franciáknak a támadásszervezéseiben komoly problémák vannak, itt mutatkozik meg az, hogy még csak tanulják ezt a sportágat. Ez, a védekezésről is elmondható, mivel szinte minden támadásban lemaradnak, a védők és a kapus között nincs összhang, ami főként a blokkoló kezek összevisszaságában nyilvánul meg.

Ezzel szemben az oroszok a világ legszűkebb elitjéhez tartoznak, rengeteget öltek az utóbbi évben Oroszországban a női vízilabdában. Ez, az eredményekben is meglátszódik, mivel a keletiek folyamatosan ott van a csúcs közelében.

A vasárnapi találkozó egy edzőmeccsel, vagy egy jobb edzéssel fog felérni az oroszoknak, de pont ez az a válogatott, amelytől még az ilyen kaliberű találkozókon sem várható el a lazítás. Az oroszok eddig 11-et lőttek a spanyoloknak, 10-et az olaszoknak, ha hozzák a formájukat, akkor a franciáknak legalább 17-et könnyedén lőhetnek. Egyrészt az olaszok 50-60 százalékos teljesítménnyel lőttek 14-et a galloknak, míg a spanyol lányok a teljesítményük 70 százalékát tették oda, s 18-ig jutottak.

Ha tehát az oroszok is kihoznak magukból kb. 70 százalékot, akkor ennek a tippnek ülnie kell.

A tipp téterőssége: 4/10

A tipp szorzója: 2.08

A tippet a Marathonbet-en játszottam meg.