Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vízilabda Világliga hatodik nap
Pénteken a kínaiak góljainak számát jól megéreztem, viszont a kombim nem ült, köszönhetően a kanadaiaknak. Ezt, viszont sikerült...

Pénteken a kínaiak góljainak számát jól megéreztem, viszont a kombim nem ült, köszönhetően a kanadaiaknak. Ezt, viszont sikerült kijavítanom a Magyarország-Montenegró meccsel élőben. Szombaton az utolsó nap következik a Vízilabda Világliga szuperdöntőjében, ahol egy kombit gyúrtam össze.

Brazília-Kína 8-7

Volt szerencsém látni a felek jó pár mérkőzését a Világligán, és váltig állíthatom, hogy a braziloknak jobb csapatuk van, mint a kínaiaknak. Az ázsiai játékosok jelentős része az úszásból kerül át a vízilabdába, ráadásul Malara mester sincs túl sok ideje a csapattal, így még nagy változás nem fedezhető fel náluk. A brazil játékosok kezdik átvenni a délszláv stílust, fizikailag már rendben vannak, még mentálisan kell megerősödniük és egy jó kis csapatuk lesz. A felek már egyszer összecsaptak Dubajban, akkor 12-9-re a dél-amerikaiak nyertek, véleményem szerint ezúttal is a brazilok sikerével ér véget a találkozó, és megszerzik a hetedik helyet.

USA-Kanada 14-11

Igazi presztízsmérkőzést rendeznek az ötödik helyért a Világliga szuperdöntőjének fináléjában, hiszen két szomszédos ország, USA és Kanada meccsel egymással. Az eddig látottak alapján véleményem szerint az amerikaiaknak van jobb együttesük, ráadásul tegnap félig-meddig pihenhettek a mai helyosztóra. Egyébként is a jenkik 12-9-re legyőzte az első napon a juharleveleseket, így ezért is az USA győzelmét várom szombat délután, amivel az ötödik helyet is megszerezné Dejan Udovicsics együttese.

Montenegró-Ausztrália 8-8

A bronzmérkőzésen Montenegró Ausztráliával küzd meg, ahol az esélyek egyértelműen a délszlávok mellett szólnak. Hiába hiányzik négy ász Ranko Perovics együtteséből, az európai alakulat pénteken a magyarok dolgát is meg tudta nehezíteni, ráadásul látszik, hogy a játékosok kiheverték a szerbek elleni hatalmas pofont. Ezzel szemben az auszik csak a szerencsés sorsolásnak köszönhetik, hogy éremért játszhatnak, hiszen ha Fortuna nem állt volna mellettük, akkor most az ötödik vagy a hetedik helyért kellene játszaniuk. A két gárda eddig négyszer találkozott tétmérkőzésen egymással, és valamennyiszer a délszlávok nyertek. Az eddig látottak alapján, illetve a két fél közti különbség miatt úgy vélem, hogy Montenegró legyőzi Ausztráliát, és megszerzi a bronzérmet.

A Magyarország-Szerbia mérkőzésre is van tippem, ha kíváncsi vagy rá, akkor látogass el a PROTIPP-rendszerbe!

A kombi szorzója: 2.77

A kombi téterőssége: 5/10

A kombit a Marathonbet-en játszottam meg.