Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hétvégi tuti
Két mérkőzés fogott meg igazán a hétvégi kosárlabda és kézilabda kínálatból, gondolataimat lebutítva, a...

Két mérkőzés fogott meg igazán a hétvégi kosárlabda és kézilabda kínálatból, gondolataimat lebutítva, a találkozókat egy kombivá gyúrtam össze.

Szlovákia-Svédország 23-33

Ég és föld a különbség a felek között, hiszen amíg a szlovák férfi kézilabda-válogatott leszálló, addig a svéd felszálló ágban van. A vendégek ráadásul nem bíznak semmit a véletlenre, hiszen olyan játékosok alkotják jelenlegi keretüket, mint Nilsson, Ekberg, Petersen, Zachrisson, Kim és Mattias Andersson, Jakobsson vagy Nielsen. A letteket simán verték csütörtökön, míg a szlovákok nagyon könnyűnek találtattak Szlovéniában szerdán.

Igaz, hogy a svédek egy nappal kevesebbet pihenhettek a szombati találkozó előtt, de ehhez ezek a klasszis játékosok már hozzá vannak szokva. A két keretet összehasonlítva, továbbá a felek egymás elleni eredményeit alapul véve úgy vélem, hogy Svédország legyőzi Szlovákiát.

Real Madrid-Valencia 90-71

Úgy, ahogy ez előző találkozón, ezen a meccsen is nagy a különbség van a felek között, köszönhetően annak, hogy amíg a Real Madrid jóval erősebb, mint a Valencia. A hazaiaknak jönnek az eredmények, még ha nem is játszottak jól mostanában, de csütörtökön megmutatták, hogy ismét formában vannak, 29 ponttal (!) győzték le a Nyizsnyij Novgorod együttesét az Euroligában. Ezzel szemben a Valencia idén szenved, amit sokan Justin Doellman távozásának tudnak be. Három vereség az Euroligában, zakó Murciában, házon kívül abszolút gyatra produkció.

A Real Madrid tavaly hazai pályán kikapott a Valenciától az alapszakaszban, de véleményem szerint most ez nem fordul elő, hiszen formában vannak a lila-fehérek, míg a vendégek nem. Arról nem is beszélve, hogy a Szuperkupában, semleges pályán, Rudy Fernándezék 13 ponttal legyőzték a narancsmezeseket. Mindezek után, véleményem szerint a Real hazai pályán megnyeri a vasárnapi mérkőzését.

A kombi szorzója: 1.783

A kombi téterőssége: 5/10