Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vízilabda Világliga ötödik nap
A csütörtöki nap is jól sikerült a vízilabda Világán, hiszen a főszelvényem ült, a két mellékfogadásom...

A csütörtöki nap is jól sikerült a vízilabda Világán, hiszen a főszelvényem ült, a két mellékfogadásom közül pedig az egyik bejött, így a profit nem maradt el. Pénteken már az elődöntőket, illetve a vigaszág küzdelmeit rendezik, amely találkozókra két szelvénnyel készültem.

USA-Kína 15-5

Két olyan együttes találkozik, amelyek közt alaphangon elég nagy differencia van. Igaz, az amerikaiak most egy meglehetősen fiatal és rutintalan csapattal vannak Dubajban a szuperdöntőben, mégis úgy érzem, hogy az USA megnyeri a pénteki mérkőzését.

Egyrészt azért, mert a felek legutóbb a május Világliga selejtezőben találkoztak kétszer, amikor az amerikaiak egyszer tíz, egy hét góllal múlták felül a kínaiakat. Másrészt a szuperdöntőben is jobban teljesítettek az északiak. Most akkora különbség vélhetően nem lesz a felek között, mint májusban, de úgy gondolom, hogy szombaton az USA játszhat az ötödik helyért.

Brazília-Kanada 7-7

Ezt a találkozót az USA-Kína meccshez tudnám hasonlítani, hiszen alapvetően itt is nagy a különbség a felek között a kanadaiak javára. A juharlevelesektől egy-két játékos nincs ott Dubajban, de azért még így is jobbak, mint a dél-amerikaik, így nem meglepő, hogy a kanadaiak győzelmét várom.

A szuperdöntőben egyértelműen az északiak teljesítenek jobban, tegnap is például szoros mérkőzésre kényszerítették Szerbiát, míg a brazilok simán kikaptak Ausztráliától. Az összkép, a keretek minősége és mélysége alapján meglepő lenne számomra, ha nem nyernének a juharlevelesek...

Magyarország-Montenegró 10-8

A nap rangadóján a Benedek-csapat néz farkasszemet Montenegróval, avagy pénteken megismétlik a 2013-as világbajnokság döntőjét. Tavaly mi jöttünk ki győztesen a párharcból, véleményem szerint most is hasonlóan kemény találkozóra van kilátás, de szerintem nem kapunk ki rendes játékidőben.

A felek mindig ölre menő csatákat vívnak egymással, így hiába hiányzik négy meghatározó játékosa a délszlávoknak a tornáról, illetve hiába verte tönkre Szerbia Montenegrót kedden a délszlávokat soha sem szabad leírni. Ha jól tudnak kontrázni pénteken, akkor nem lesz könnyű dolgunk, de a védelmünk eddig állja a sarat, a támadójáték rendben van, ezért úgy gondolom, hogy bejutunk a döntőbe, csak kérdés, hogy 32 perc vagy esetleg ötméteresek után...

Szerbia-Ausztrália 12-5

Úgy gondolom, hogy ehhez a mérkőzéshez nem kell túl sokat hozzáfűznöm, mindenki tisztában van az erőviszonyokkal, így nem is ragoznám a szót, sima szerb sikert várok.

A kombi szorzója: 2.63

A kombi téterőssége: 6/10

A kombit a Marathonbet-en játszottam meg.

USA-Kína 15-5

Ötödik nap, ötödik mérkőzésére készülnek a felek, ráadásul mindkét gárdánál főleg a védekezésre fektetik a hangsúlyt. Ezért nem várok egy gólgazdag mérkőzést, de úgy gondolom, hogy az USA-Kína mérkőzésre az amerikai győzelmen kívül a legjobb tipp az az, hogy Kína góljainak száma 8 alatt lesz.

Kína eddig kétszer dobott kilenc gólt - Szerbiának és Brazíliának -, egyszer nyolcat Montenegrónak, és csütörtökön már csak öt gólig jutottak a Benedek-csapat ellen. Egyre gyengébb a támadójátékuk az ázsiaiaknak, ráadásul májusban az interkontinentális selejtezőben kétszer is találkoztak a felek, ahol a kínaiak egyszer négy, egyszer pedig hat gólt tudtak csak dobni Dejan Udovicsics együttesének. Az USA minden téren jobb csapat, végig koncentrálni fognak a mérkőzésen, ezért úgy gondolom, hogy ez egy ideális line, ahol szerintem a legrosszabb esetben is visszakapom a feltett tétemet.

A tipp szorzója: 1.86

A tipp téterőssége: 5/10

A tippet a Marathonbet-en játszottam meg.