Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vízilabda Világliga negyedik nap
Szerdán nem fogadtam a Világligára, hiszen addigra nagyjából minden lényegi kérdés eldőlt, ráadásul a hendikep határok,...

Szerdán nem fogadtam a Világligára, hiszen addigra nagyjából minden lényegi kérdés eldőlt, ráadásul a hendikep határok, csapat és az összesített gólok számát nézve jó pár meglepetés is született. Csütörtökön már az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a torna, amelyre három tippel is készültem.

Montenegró-USA 10-4

Noha Montenegró a szerbek elleni pofon után szerdán csak egy góllal múlta felül Kínát, véleményem szerint csütörtökön legyőzi az amerikai válogatottat. Egyrészt a délszlávok jóval előrébb tartanak vízilabdában minden téren, mint az USA, másrészt a tegnapi napon nem vették komolyan a mérkőzésüket, ami ma biztosan nem történik meg, hiszen ez már az egyenes kieséses szakasz, ahol nem lehet hibázni. Harmadrészt pedig hiába van négy komoly hiányzójuk, így is vannak a csapatban rutinos, világklasszis játékosok, mint például Drasko Brguljan, Mladan Janovics, Predrag Jokics, Dragan Draskovics vagy Uros Csucskovics, akik közül elég ha egy játékos hozza klasszisát és tulajdonképpen ki van pipálva Amerika. Egyébként is hatalmas szégyen lenne, ha ez ellen a fiatal, tulajdonképpen a szuperdöntőben mindössze egy negyedben jól teljesítő északiak ellen nem nyernének a montenegróiak, arról nem is beszélve, hogy jókora pénz mennyiségtől esnének el...

Ausztrália-Brazília 14-7

A selejtezősorozatban a felek már összemérték tudásukat, akkor Brazília legyőzte 9-6-ra Ausztráliát, akkor már egy tétnélküli meccsen. Ezúttal jóval nagyobb a tét, hiszen amelyik együttes nyer, az bejut a legjobb négy közé, ami óriási szó lenne mindkét fél számára.

Úgy gondolom, hogy a Világliga szuperdöntőjében nyújtottak alapján - és amúgy is - a Kenguruknak van esélyük a győzelemre csütörtökön. Főleg azért, mert a brazilok a Kína - messze a torna leggyengébb együttese - elleni meccset leszámítva nem tudtak labdába rúgni. Lehet, hogy Montenegróval és Szerbiával meccseltek, de az mindent elmond, hogy a labdajáratással is komoly problémái vannak a dél-amerikaiaknak. Ezzel szemben az ausztráloknak például voltak szép megmozdulásai a világbajnoki címvédő magyarok ellen, ami biztató lehet a mai meccsre.

Ráadásul ilyen sorozatterhelésekhez a brazilok nem szoktak hozzá, hogy a negyedik napon a negyedik mérkőzésüket kell játszani, míg az auszik igen, továbbá komplettebbek és jobbak is, mind egyénileg, mind csapatilag, mint a dél-amerikaiak, így az óceániaiak sikerét várom csütörtökön.

A kombi szorzója: 2.09

A kombi téterőssége: 8/10

A kombit a Marathonbet-en játszottam meg.

Szerbia-Kanada 16-11

Erre a találkozóra úgy gondolom, hogy egy fogadási opció ideális, ami nem más, mint a kanadai gólok száma 6,5 alatt. A szerbek piszok keményen védekeznek, Kínának kilenc, Montenegrónak öt, míg Brazíliának csak négy gólt engedtek, vagyis ahogy jönnek bele a játékba Filip Filipovicsék, úgy teljesítenek egyre jobban hátul. Az északiak támadásban nem túl acélosak, a szerbekkel közel egy szinten álló magyaroknak is csak három gólt tudtak lőni. Ráadásul ez az új fajta bírói felfogás is a védekező csapatokat segíti, ezért úgy vélem, hogy a magabiztosan játszó szerbek maximum hat gólt engednek a kanadaiaknak.

A tipp szorzója: 1.75

A tipp téterőssége: 6/10

A tippet a Marathonbet-en játszottam meg.

Magyarország-Kína 13-5

A Szerbia-Kanada meccsel hasonlóan a Magyarország-Kína mérkőzésen is egy under fogadásban látok remek értéket, még pedig abban, hogy Kína góljainak száma 6,5 alatt lesz. Noha eddig az ázsiaiak Szerbiának és Brazíliának kilenc, Montenegrónak nyolc gólt lőttek, úgy gondolom, hogy ezúttal megragadnak maximum hat találatnál. Egyrészt messze az ázsiaiak a leggyengébbek a legjobb nyolc csapat között, másrészt a magyarok védekeznek a legjobban a tornán, míg harmadrészt a tavalyi Világliga szuperdöntőjében 13-5-re nyertünk a kínaiak ellen.

Mivel Benedek Tibor gárdája már a csoportkör alatt, ahol nem volt ekkora tét, is magabiztosan védekezett a találkozók elején Dubajban - csak jelzésként említeném meg, hogy Ausztrália és Kanada ellen egy, míg az USA ellen három gólt kaptunk a szünetig -, ezért úgy vélem, hogy gyorsan elveszik az ázsiaiak játékkedvét, akik amúgy is teljesen esélytelenek, így pedig nem hiszem hét, vagy annál több gólt dobnának nekünk...

A tipp szorzója: 1.85

A tipp téterőssége: 6/10

A tippet a Marathonbet-en játszottam meg.