Hatharom / Blog / Bejegyzések
Keddi dupla dinamit
Kedden általában a kupák játsszák a főszerepet a labdarúgásban, így nem csoda, hogy a választásom két ilyesfajta...

Kedden általában a kupák játsszák a főszerepet a labdarúgásban, így nem csoda, hogy a választásom két ilyesfajta mérkőzésre esett. Az egyik találkozómat a Bajnokok Ligájában, míg a másikat az Angol Ligakupában bonyolítják le.

Zenit Szentpétervár-Standard Liége 3-0

1-0-s előnyből várja a Zenit a Bajnokok Ligája playoff körének visszavágóját, így már egy döntetlen is elég lenne az orosz kirakatcsapatnak az üdvösséghez, de véleményem szerint André Villas-Boasék legyőzik a Standardot. A szentpéterváriak zsinórban hét meccset nyertek, és az AEL Limassol elleni BL-visszavágóhoz képest most nem lesz rajtuk a teher, így még jobb teljesítményre lehetnek képesek, igaz, már az odavágón is lefocizták a belgákat.

A vendégeknél öt játékos is sérüléssel bajlódik, ráadásul formán kívül van a csapat, hiszen legutóbbi négy meccsén csak egy remire volt képes a három zakó mellett. A hazaiknál maximum Hulk játéka kérdéses, de olyan erős az oroszok kerete, hogy könnyedén tudják pótolni a brazil játékost.

Összességében hatalmas különbség van a felek között, így azon a véleményen vagyok, hogy a Zenit hazai pályán is legyőzi a Standardot, vagyis kettős győzelemmel jut be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Milton Keynes Dons-Manchester United 4-0

Harmadosztályú csapat egy Premier League-es ellen, már önmagában ez is előrevetíti az erőviszonyokat, hát még, ha megnevezzük a vendégeket. A Manchester United nem kezdte jól a szezonját, hiszen két meccsen mindössze egy pontot gyűjtött, de most itt az esély, hogy a Vörös Ördögök megszerezzék első győzelmüket az idényben.

Louis van Gaal együttese semelyik nemzetközi kupában sem vesz részt, így a bajnokság mellett a honi kupák rivaldafénybe kerültek. A Ligakupa megnyerésére pedig jó esélye van a Unitednek, hiszen ezt a sorozatot szinte senki sem veszi komolyan a nagyok közül, míg van Gaal meg akarja nyerni a sorozatot. Ennek ellenére persze jó pár fiatal titán kap szerepet a vendégeknél, köszönhetően a vasárnapi bajnokinak, de még így is jóval erősebbek, mint a hazai együttes.

A Milton ugyan jól kezdte szezonját a League One-ban, de ez a mérkőzés teljesen más kávéház lesz, mint a bajnokikon megszokott színvonal. Mindezek után pedig úgy vélem, hogy a Manchester United legyőzi a harmadosztályú riválisát.

A kombi szorzója: 1.836

A kombi téterőssége: 5/10

A kombit a Marathonbet-en játszottam meg.