Szubjektív vélemény a megújult Tippmixről

Bő három hete újult meg a Tippmix, azonban a rendszer még enyhén szólva sem úgy működik, ahogy kellene. Figyelem, szókimondó, durva szövegek olvashatók a következőkben, a poszt megtekintése csak szülői felügyelettel ajánlott!

Az első nap elején már korán reggel összeomlott a rendszer, az online felületet problémáit csak késő estére sikerült orvosolni az informatikusoknak. Ez mondjuk benne volt a pakliban, hiszen éles teszt nélkül, azonnal rászabadítani a begyepesedett gondolkodású, heti kétszer 255 esemény közül válogató játékosokra az újfent több tízezres tétlapot óriási butaság volt. Ám nem ez a legnagyobb probléma, sőt ez csak csepp a tengerben.

A fogadók 95 százaléka még mindig a zöld újságot használja, hogy megírja szelvényét, hiszen a játékosok még mindig azt hiszik, hogy az összes mérkőzés szerepel a "Bibliában". A leleményesebb játékosok viszont internetről válogatják össze az eseményeket, hiszen a zöld újságban nagyjából a fogadási lehetőségek maximum 10 százaléka szerepel. Ezen mérkőzések megjátszása viszont nagyon sokszor gondot okoz a termináloknak, és azok kezelőinek, hiszen hiába írod meg otthon a szelvényt, olyan mérkőzésekre, eseményekre, amik nem szerepelnek a "Bibliában" a terminál nem mindig akarja elfogadni a megjátszani kívánt mérkőzést, eseményt. Nagyon sokszor hibát ír ki, majd a terminál kezelő egyből leszedi a fejed azzal a kifejezéssel, hogy "Minek ikszelsz be olyan meccset, ami nincs is a kínálatban?" Persze, amikor a terminálba beírja ugyanazokat a számokat, amiket otthon felírtál a szelvényre, akkor valamiért egyből megjátszható az esemény, és rögtön jön a bocsánatkérés.

Ha nem csak a zöld újságban megjelent eseményekre akarsz fogadni, hanem olyanra, ami nincs benne a "Bibliában", ugyanakkor tudod, hogy lehet rá fogadni, azonban nem volt időd vagy lehetőséged előtte internetről tájékozódni, és megpróbálnád a terminál kezelők segítségét igénybe venni, azok 99 százalékba nem segítenek, sőt kb. leosztanak ezzel a szöveggel: "Fogadj az újságból, hiszen már jóval több meccset tartalmaz. Nem igaz, hogy annyi nem elég!". Beszarás. Jó, hogy nem tölti ki helyetted a szelvényt és fogad helyetted, nem?

Aztán arról nem is beszélve, hogy ha elsőként érsz a lottózóba, akkor minimum három, de átlagosan öt percet kell várakoznod, hogy a terminál betöltse a kínálatot, merthogy enélkül nem lehet feladni a szelvényt. Ez egy igen szar dolog, főleg amikor szombaton még az ötös lottóláz miatt kb. húszan érnek oda a totózóhoz és a fél brigád kint áll a szakadó esőben, hogy játékba küldje szelvényét.

És az utolsó, de az egyik legfontosabb dolog, hogy néha még mindig van eltérés a Tippmixpro és a Tippmix szorzói között, természetesen a Tippmix kárára. Miért? A Tippmixpro-n is lehet kamu adatokat megadni, és ugyanúgy ki lehet utaltatni a pénzt, ezt mindenki tudja, hiszen az SZRT semmilyen okmányt nem kér be az azonosításhoz, akkor meg mi értelme van ennek és miért kell csinálni a feszkót?

Na, mindegy, az előrelépés egyébként megkérdőjelezhetetlen, elindult jó úton a hazai sportfogadás, azonban még bőven van még mit csiszolni a rendszeren, illetve a kiszolgálók modorán.

Na, így kell kaszálni Európában!

A Debrecen idén is bebizonyította, hogy miért jó az Európa Liga, avagy, hogy lehet zsáknyi pénzt szerezni a második számú európai kupasorozatban.

Már a sorsolás pillanatában borítékolható volt, hogy a Debrecen és a Szutjeszka mérkőzésein hatalmas oddsokat lehet majd levadászni, köszönhetően a délszlávok és a magyarok utóbbi években, az európai kupaporondon nyújtott teljesítményük alapján. Az odavágón nem kellett csalódniuk azoknak, akik minimum háromgólos magyar sikerre fogadtak, hiszen a montenegrói védelem mindent megtett azért, hogy minél jobban kikapjon a Szutjeszka. A -2,5-ös ázsiai hendikepes fogadás 4.15-szörös pénzt ért, aki tudta mire kell fogadni. Sokan ennyivel is megelégednének, de a visszavágó se volt semmi. Ahogyan több balkáni fórumon olvasható volt, a Debrecen pont úgy és annyira kapott ki, hogy az még továbbjutást érjen, a montenegróiak legalább kétgólos győzelme 12-szeres (!) szorzón volt fogadható, amivel a kecske is jól lakott, de a káposzta is megmaradt.

A második körben a Skonto Rigával találkoztak Bódi Ádámék, először Lettországban, ahol gyanítható volt, hogy sok gólt hoz a találkozó - elég volt a bajnokságok gólátlagát alapul venni - az over 3,5 fogadási lehetőség ötszörös pénzt ért a bátraknak. A visszavágón ismét kifoghattuk a nagy halat, hiszen a lettek 9-2-re kikaptak, amit a nagy hőségre fogtak (:DD). A bukiknál maximum ötgólos hazai sikerre lehetett fogadni, ami 19-szeres (!) pénzt ért, persze élőben még ennél nagyobb lóvét is lehetett akasztani.

Ez még mindig semmi, ahhoz képest, amit a Debrecen produkált a Rosenborg ellen. Parádés első félidő, majd jött a szokásos szétesés, vagyis félidő Hazai végeredmény Vendég 31-szeres pénzért!!! Beszarás.

Aki volt olyan elvetemül, hogy ezeket a meccseket megjátssza, az egy vagonnyi pénzt nyerhetett, hiszen az öt meccs nyereményszorzója együttesen 146661-szeres (!!!), avagy egy euróból közel 44 millió forintot (!!!!!) lehetett nyerni.

Azt pedig tudjuk jól, hogy a nagyok nem egy euróval játszanak, és ha követjük a sormintát, akkor a Rosenborg-Debrecen találkozón ismét lehet kaszálni, hiszen a visszavágókon mindig valami elvetemültebb eredmény született, mint az odavágókon. Az őszintét megvallva, az eddigiek alapján 50-szeres szorzó felett mindenre lőni kell a csütörtöki meccsen, hiszen az lesz a tuti.

Remekül sikerültek a hosszú távú fogadások

Tavaly novemberben öt hosszú távú fogadásra adtam a fejem, két kézilabda és kosárlabda, illetve egy vízilabda bajnokság győztesére fogadtam a Tippmixpro fogadóirodában, az ötből pedig négy fogadás is nyertes lett.

Összességében jókora profittal sikerült kiszállni a fogadásokból, 28 egységet fektettem be, amelyre 48,10 egységet kaptam vissza, azaz 71,79 százalékos ROI-val és 80 százalékos találati aránnyal zártam a hosszú távú fogadásokat.

Fogadási esemény Tipp Eredmény Tét Odds
Ki nyeri a női kézilabda Bajnokok Ligáját? Buducsnoszt Buducsnoszt 4 3.40
Ki nyeri a férfi kosárlabda Magyar bajnokságot? Szolnok Szolnok 8 1.60
Ki nyeri a férfi vízilabda Magyar bajnokságot? Szolnok Szolnok 7 1.60
Ki nyeri a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokságot? Montenegró Norvégia 3 5.00
Ki nyeri a férfi kosárlabda Adria Ligát? Crvena zvezda Crvena zvezda 6 1.75

Igazából egyik fogadásnál sem izzadtam le, hiszen a szolnoki kosárlabdázók és vízilabdázók győzelme a vártnál is simábban ért célba. Előbbiek speciel 9-0-val abszolválták a rájátszást, míg utóbbiak veretlenül nyerték meg a Magyar bajnokságot. A Crvena zvezda sikere sem forgott veszélyben, a Partizan Belgrád elleni második meccsen elszenvedett vereség engem, és a csapatot is megnyugtatta, hiszen utána ellenállhatatlanok voltak Boban Marjanovicsék és simán megnyerték a ligát. A női kézi BL-ben, nagyjából előre megjósoltam mindent, a Győr kiesése ugyanakkor akkor meglepett, utólag, látva a teljes összképet, már nem. A montenegrói gárda sikeréért a bírók is sokat tettek a döntőben, de úgy vélem, hogy a legjobb csapat diadalmaskodott, jövőre viszont nem hiszem, hogy a Buducsnoszt nyerni tud a legrangosabb európai kupasorozatban. A montenegrói csajok végül nem tudták megvédeni Európa-bajnoki címüket, de az egész torna roppant érdekes volt, s a norvégok megérdemelten nyertek.

A következő szezonban is tervezek hosszú távú fogadásokat tenni, vélhetően ismét november környékén teszem meg tétjeimet, amikor kialakul bennem a csapatokról, válogatottakról az az összkép, ami alapján sikeres hosszú távú fogadásokat köthetek ismét.

Ez volt február

Eltelt az év második hónapja, ideje összefoglalni, hogy mi is történt velem februárban.

Nem túl fényes hónapon vagyok túl, már ami a sportfogadást illeti, hiszen a Protipp-rendszerben negatív számokat hoztam, míg a fórumon csak minimális profitra sikerült szert tenni

2015. február a Protipp-ben
Tippek száma Profit Roi
41 -19,54 egység -9,30%

Összességében jól indult a hónap, ám a folytatásban sikerült egy-két olyan peches meccsbe belefutnom, mint a Barcelona-La Rioja, a Győr-Vác vagy a Gyöngyös-Mezőkövesd, amely mérkőzés igen "érdekesre" sikeredett. Sajnos sikerült egy negatív hullámot is "elkapnom" a hónap második felében, amivel nyílvánvalóvá vált, hogy mínusszal zárom a februárt a Protipp-ben.

A hónap vége jól sikerült, de összességében nem sikerült kompenzálni a veszteséget, így nagyjából 20 egység bukót könyvelhetek el az év második havában. Azért a jól hozó tippeket is említsük meg: szívesen emlékszem vissza a Szigetszentmiklós-Vecsés, a Győr-Larvik vagy a Dabas-Pilis összecsapásokra.

2015. február a fórumon
Tippek szám Profit Roi
9 +1,35 egység +3,00%

A fórumon annyi változás történt, hogy az élő fogadásaimat nem vittem fel a naplóba, ráadásul sajnos kevés időm volt februárban a naplómmal foglalkozni. Bűnrosszul kezdtem a hónapot, hiszen rögtön az első három tippem elment, aztán viszont sikerült javítanom, s végül egy kis pluszt kihozni.

Nem vagyok megelégedve a februárral, hiszen mindent egybevetve -18,19 egységgel zártam az év legrövidebb hónapját. Azonban a 2015-ös év eddig príma, aki megjátszotta az összes tippemet, még így is +34,17 egységben van, ráadásul márciusban már mindenhol kitavaszodik, így csak jól kell szelektálni, és könnyedén pénz állhat a házhoz.

Ez volt január

Eltelt az év első hónapja, ideje összefoglalni, hogy mi is történt velem januárban.

Egy jól sikerült hónapon vagyok túl, már ami a sportfogadást illeti, hiszen a Protipp-rendszerben, és a fórumon vezetett fogadási naplómban is sikerült komoly profitra szert tenni. Ezeket értékelném ki ebben a bejegyzésben.

2015. január a Protipp-ben
Tippek száma Profit Roi
52 +33,95 egység +11,87%

Szeretem, hogy ha egy hónap jól indul, s köszönhetően a Nantes-Club Franciscain mérkőzésnek, a siker megadta a lökést januárra. A folytatás felemásra sikeredett, de pár nap elteltével egy olyan zöld hullámot sikerült elkapnom, ami nyilvánvalóvá tette, hogy az év első hónapja pazarul zárulhat. Ekkor tájt nagyot kaszáltam a  Szombathely-Jászberény meccsel, későbbi periódusból pedig az MTK-Szeged, a német másodosztályú hoki vagy az Inter Zapresic edzőmeccsére emlékszem vissza szívesen.

Sajnos voltak olyan fogadások is, amik nüanszokon múltak, például az észt kosár tipp, ahol a hazaiaknak a +55,5-ös hendikep sem volt elég, sikerült kikapniuk 56 ponttal. Még ide sorolnám a Győr női kézilabdacsapatát, amely gárdával egyszerűen nem volt szerencsém. Ambros Martínék képesek voltak mindössze 13-mal legyőzni a Szegedet, pedig a Csongrád megyei alakulat úgy játszotta le a második félidőt, hogy csak egyetlen egy cseréje volt, s négy nappal korábban 29 góllal kapott ki a Ferencváros otthonában. Persze, amikor a Fradi elleni rangadóra került sor, pont egy találattal többel nyertek a Rába-partiak, mint ahogyan azt vártam volna. És akkor az olyan tippekről, mint a Brassó-Ferencváros hoki meccs, ne is beszéljünk - boxsore -...

2015. január a fórumon
Tippek szám Profit Roi
26 +18,40 egység +20,67%

A fórumon az év első hétvégéjén indítottam be naplómat, azzal a céllal, hogy az olyan tippeket publikáljam ott, amelyeket valamilyen oknál fogva nem lehet felvinni a Protipp-rendszerbe. Többnyire kombikkal apelláltam, főleg a magyar vonatkozású szelvények ültek. A Körmend januári remekléséből én is jól jöttem ki, szintúgy, mint a férfi kézilabda-világbajnokság játékosaira történő fogadásaiból. A hó végén nem volt annyira aktív, két vízilabda tippben láttam még értéket, de mindkettő elment, főleg a magyar női válogatottra történő fogadásom volt igazán peches.

Egy kis szerencsével még jobban is sikerülhetett volna a januári hónap, de összességében nem lehet okom a panaszra, aki velem tartott, s az összes tippemet megjátszotta az +52,35 egységgel gazdagodott.