Bajnokok Ligája

Kassai Viktor vezeti a BL-döntőt

A magyar sípmester pályafutása legnagyobb sikereként vezetheti a Bajnokok Ligája szombati döntőjét a Manchester United és a Barcelona között.

Névjegy
Kassai Viktor
Születési hely, idő: Tatabánya, 1975. szeptember 10.
NB I-es mérkőzéseinek száma: 153
FIFA kerettagság kezdete: 2003. január 1.
Első nemzetközi mérkőzése: Plovdiv - Kelet-Szlovákia, UEFA Regions Cup, 2000. október 24.
Nemzetközi tornák:
2008: Európa-bajnokság, Ausztria és Svájc (tartalékként)
2008: olimpia, Peking, ő volt a döntő játékvezetője
2010: világbajnokság, Dél-afrikai Köztársaság. A csoportkörben a Brazília-Koreai NDK és az Uruguay-Mexikó találkozókat, a nyolcaddöntőben a Ghána-Egyesült Államok, az elődöntőben a Spanyolország-Németország mérkőzést vezette.

Az UEFA csütörtöki döntése nyomán a 2008-as olimpiai bajnoki döntőt és a 2010-es dél-afrikai világbajnokság Spanyolország-Németország (1-0) elődöntőjét is vezető magyar játékvezető dirigálhatja a Manchester United-Barcelona Bajnokok Ligája-döntőt szombaton a londoni Wembleyben.

Kassai munkáját Erős Gábor (40) és Ring György (30) asszisztensek, továbbá a két kapunál elhelyezkedő Fábián Mihály (31) és Bognár Tamás (33) segíti majd, s Vad II István (32) lesz a tartalék játékvezető. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst (biztonsági tartalékot) jelölt Kispál Róbert (42) személyében.

Az Európai Labdarúgó Szövetség csütörtökön értesítette az MLSZ-t, hogy a londoni Wembley Stadionban a 36 éves magyar dirigálja a finálét, mely során először alkalmazzák a hat játékvezetős rendszert.

A 36 éves Kassai a korrekordot Pierluigi Collinától, az UEFA játékvezető bizottságának elnökétől "veszi el", aki 39 évesen dirigálta 1999-ben a Manchester United-Bayern München összecsapást. A találkozó szombaton 20:45 órakor kezdődik.

Kassai Viktor a dél-afrikai világbajnokságon vezeti az USA-Ghána mérkőzést.