La Liga

Kilencgólos meccsen nyert a Real Madrid Valenciában

A szerdai, Barcelona elleni kupadöntő után ismét győztesen hagyta el a Mestalla gyepét a Real Madrid, a királyiak szombaton a bajnokság 33. fordulójában verték 6-3-ra a Valenciát. José Mourinho együttese az első félidőben lekontrázta az ingatag védelmű Denevéreket, akik csak a második félidő hajrájára ocsúdtak fel, de ekkor már csak a szépítésre futotta tőlük.

Primera División, 33. forduló:
Valencia-Real Madrid 3-6 (0-4)
Valencia, Mestalla. Vezette: Pérez Lasa.

Valencia: Guaita - Miguel, Stankevicius, Ricardo Costa, Mathieu (Jordi Alba, 83.) - Maduro (Joaquín, 59.), Topal, Ever - Pablo Hernández (Jonas, 59.), Soldado, Mata. Vezetőedző: Unay Emery.
Cserepad: César Sánchez, Albelda, Dealbert,  Alba, Jonas, Joaquín, Adúriz
Real Madrid: Casillas - Albiol, Garay (Pedro León, 76.), Carvalho, Nacho - Lass, Granero - Kaká, Canales (Xabi Alonso, 62.), Benzema - Higuaín (Ronaldo, 67.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Xabi Alonso, Ronaldo, Özil, Pepe, Marcelo, Pedro León, Adán.
Gólszerző: Soldado (60.), Jonas (81.), Jordi Alba (85), illetve Benzema (23.), Higuaín (32., 43., 53.), Kaká (39., 62.).

Alaposan felforgatott kezdőcsapattal futott ki a Mestalla gyepére a Real Madrid, de ez cseppet sem látszott a királyiak játékán, már a 7. percben gólhelyzetbe került a Real, Granero üresen lőhetett 14 méterről, de lövésébe beleléptek a védők. A vendégek fölényben játszottak, többet birtokolták a labdát, lógott a levegőben a gól, de erre a 23. percig kellett várni: Guaita kijött Higuaín beadására, de lemaradt róla, Benzemának csak az üres kapuba kellett segítenie (0-1). A francia támadó nem sokkal előbb kapufát rúgott, ziccerben viszont nem rontott.

A 30. percben Carvalho kezezett saját tizenhatosán belül, a bíró továbbot intett, talán jogos lett volna a büntető a Valenciának. Helyette jött az újabb madridi találat: a 31. percben Higuaín használta ki Mathieu bizonytalankodását, a megszerzett labdát jobbról a hálóba passzolta (0-2). A sérüléséből felépült csatár először volt kezdő visszatérése után. És királyi gólgyár nem állt le: a 39. percben Higuaín passzolt oldalról Kakához, aki a kapuba emelt (0-3).

A félidő vége előtt az argentin csatár duplázott, Kaká ezúttal az előkészítő volt, jobbról adott be, Higuaín ezúttal is üresen lőhetett (0-4). A valenciai védelem teljesen becsődölt, négygólos vendégelőnnyel vonultak szünetre a csapatok, a hazaiak helyzetbe is alig kerültek az első félidőben, egyedül a 17. percben, Maduro beadásánál kellett Casillasnak védenie.

Fordulás után a Valencia becsülettel próbálkozott, de meglepő módon - ahogy az első felvonásban is - sok hibával játszott, a Madrid pedig könyörtelenül büntetett: ismét Kaká adott be balról, védője, akárcsak a középen álló Higuaíné, beragadt, a utóbbi harmadik gólját pöccintette a hálóba (0-5). Ekkor a Mestallában ritka jelent játszódott le, a nézők tömegesen megindultak hazafelé csapatuk gyászos leszereplését látva. Pár perccel később jött a negyedik gól Higuaíntól, de az asszisztens lest jelzett, hibásan, a hatodik madridi találatot nem adták meg.

Benzema, Kaká és Higuaín voltak a Real sikerének letéteményesei

A másik oldalon Soldado kozmetikázhatott volna az eredményen, de Casillas szögletre mentett. A 60. percben mégiscsak összejött Soldadónak a szépítés, Jonas ívelt be a Realtól 2009-ben távozott csatárnak, aki néhány méterről Casillas kapujába vágta a játékszert (1-5).

Jött rá a válasz a másik oldalon: Kaká a tizenhatos bal sarkáról elindulva becsapta Stankeviciust, majd külsővel a hosszú sarokba rúgta a labdát (1-6). A Denevérektől elvettek ugyan egy jogosnak tűnő büntetőt, Soldadót rángatták meg a 77. percben, de nem ezen múlt Unai Emery együttesének buktája. A végén még Jonas (2-6) és Jordi Alba (3-6) is megzörgette Casillas hálóját, a hajrára kiengedett a Real is, a lefújás előtt folyamatosan támadott a hazai alakulat, de már semmire sem mentek vele.

A második félidőben szinte egyenrangú partnere volt a királyiaknak a Valencia, de a hazaiak első játékrészben elkövetett hibáit könyörtelenül kihasználta a vendégcsapat. A Real Madrid 6-3-re nyerte a mérkőzést, ismét győzelemmel távozott a Mestallából, és a kupasiker mellett bajnoki győzelemmel hangolt a szerdai, Barcelona elleni madridi Bajnokok Ligája-elődöntőre.