Chelsea

Terry a felvételek ellenére tagadja a rasszista vádakat - videó

A Chelsea csapatkapitánya a Queens Park Rangers elleni bajnokin rasszista kifejezésekkel illette Anton Ferdinandot egy videó alapján.

Terry a QPR ellen - Fotó: AFP

Az angol bajnokságban nagy meglepetésre az újonc QPR hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t. A találkozót követően a vendégek csapatkapitánya, John Terry egy videófelvétel alapján rasszista megjegyzéseket tett a Buzsáky Ákos csapattársára, Anton Ferdinandra.

 
"Csalódott vagyok, hogy az emberek rossz következtetéseket vontak le abból, amit Anton Ferdinandnak mondtam. Anton azzal vádolt, hogy rasszista megjegyzést tettem rá, amire én agresszívan reagáltam, mondván, soha nem tettem ilyet. Sosem mondanék ilyesmit, szomorú, hogy az emberek másképp gondolják ezt. Régóta ismerem Antont, gratuláltam nekik a győzelmükhöz. Mindent tisztázva van, csak félreértés történt. Büszke vagyok, hogy a leginkább nemzetközi Premier League-csapat kapitánya vagyok és teljesen hiszek abban, hogy a sportban nincs helye a rasszizmusnak - mondta Terry a kiszivárgott felvétellel kapcsolatban.

A QPR együttese még nem reagált a történtekre.