Európa Liga

A Villarreal trénere a kiütéses siker ellenére is óvatossára int

A Villarreal vezetőedzője, Juan Carlos Garrido szerint csapat nagy lépést tett az Európa Liga elődöntője felé, de még nem bízza el magát. Pedig csapata 5-1-es kiütést mért a Twentére a negyeddöntő első mérkőzésén, vagyis Hollandiában óriási csodának kellene történnie az enschedeiek továbbjutásához.

Juan Carlos Garrido, a Villarreal edzője a Twente ellen"Még mindig ott van a második mérkőzés, de csapatom nagy lépést tett ezzel a sikerrel az elődöntő felé, csak gratulálni tudok nekik.  Mi leszünk a favoritok a visszavágón, de nem szabad elbíznunk magunkat. Szeretném megköszönni munkatársaim, és különösen a szurkolók támogatását" - nyilatkozta a szakember a lefújás után a Marcának.

A vendégek trénere, Michel Preud’homme érthetően csalódottt volt: "Remekül felépített csapattal kerültünk szembe, a három erős középhátvéddel és a két villámgyors csatárral szemben esélyünk sem volt. Sérülések is nehezítették a dolgunkat, több játékosom sem százszázalékos állapotban játszott. Az első negyedórában még mi irányítottunk, de gyorsan felőrölt minket a Villarreal. Nagyon nehéz lesz innen visszakapaszkodnunk a visszavágón, de nem szabad feladnunk a reményt a továbbjutásra."

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzés:
Villarreal-Twente 5-1 (3-0)
Gólszerző: Marchena (22.), Borja Valero (43.), Nilmar (45+1., 80.), Rossi (55.), illetve Janko (90+1.).

A visszavágót április 14-én rendezik.