La Liga

Koikili szó szerint eltűnt a Barcelona ellen

Grafikai hibáról van szó, elnézést kérünk - olvasható a spanyol AS című sportoldal bejegyzésében.  A Barcelona-Athletic Bilbao mérkőzés illusztrálása közben véletlenül eltünt egy baszk védő, aminek okán Daniel Alves “lesről” indult, ez pedig felbőszítette a katalánok drukkereit.

Villa és Messi gólöröme - Fotó: AFP
A Barca lesgóljának módosítása - Fotó: as.com Hatalmas felháborodást keltett Barcelonában a madridi érdekeltségű AS napilap, mivel olyan fotósorozatot közöltek honlapjukon a címvédő hétvégi bajnokijáról, amelyről véletlenül eltűnt a Bilbao egyik védője, így a képen Daniel Alves lesről indult az ellenfél kapuja felé az első hazai gólt eredményező akciónál.

A weboldal vezetői elnézést kértek, és megmagyarázták miért nem látható Koikili a sorozaton. Egy olyan videófelvételt akartak készíteni, amelyen jól látszik, hogy feltehetőleg a Barcelona két játékosa is lesről indult, ezért egy számítógépes program segítségével eltüntették Koikilit, hogy láthatóvá váljon David Villa lába az indítás pillanatában.

Itt hibáztak a szerkesztők, mivel ezeknek a képeknek nem szabadott volna kikerülni az oldalra. Egy korábban megjelent videón - amit szintén az AS hozott a nyilvánosságra – még látható volt a védő. Ezzel próbálják bizonyítani, hogy a sorozat megjelenítése csupán egy félreértés utáni hiba volt.

A mérkőzést a Barcelona nyerte 2-1-re, ezzel továbbra is vezeti a spanyol bajnokságot.


Íme az eredeti videó, amin még szerepel Koikili