NB I

Alves góljával nyert a címvédő az Üllői úton

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának zárómérkőzésén a címvédő Videoton Andre Alves góljával 1-0-ra legyőzte a Ferencváros csapatát az Üllői úton, megszerezve ezzel az idei évad első idegenbeli győzelmét.

A bajnoki címvédő Videoton az idei szezonban még nem volt képes diadalmaskodni idegenben, de a tavaly aratott 5-0-s kiütéses győzelem adhatott némi okot a bizakodásra. A Ferencvárosnál a héten a slágertéma Liban Abdi reaktiválása valamint a szurkolók "látogatása" volt. Détári Lajos szakmai igazgató nem adott játéklehetőséget a "megtért" támadónak. A csatársorban így is történt változás, a kezdőben ugyanis ott volt Pölöskey Péter, kimaradt viszont Oláh Lóránt.

Aktívabban kezdte a találkozót a Ferencváros, amely a középpályán jól oldotta meg a Videoton rövid passzos játékának rombolását, igaz építkezésben már nem jeleskedtek ennyire a hazai futballisták. Habár kiegyenlített játék folyt a pályán, a 13. percben André Alves révén a Videoton jutott előnyhöz: a jobb oldalon Walter "fűzte be" Juniort, majd a hosszú oldalra ívelt labdáját a brazil fejelte a kapuba (0-1). A gól kissé megfogta a Ferencvárost, de a vendégek sem parádéztak, ahogy mondani szokták inkább küzdelmes, mint látványos játékot produkáltak a csapatok.

Alves fejese győzelmet ért a Vidinek

A második félidőben aztán rögtön két komoly gólszerzési lehetőséget láthatott a mintegy 4200 néző: előbb Mitrovics küldött kapura egy közeli szabadrúgást, majd egy szöglet után Alves tüzelt ígéretes pozícióból a kapu mellé. A szünetben Hakola helyére beállt Oláh a 61. percben veszélyeztetett, majd ezután nem sokkal Alves került ajtó-ablak ziccerbe. Tóth Bence veszítette el a labdát a saját kapujától 30 méterre a labdát, Elek azonnal indította Alvest, aki miután teljesen egyedül átvette a labdát a kapu fölé bombázott. A vége előtt negyedórával ismét a tavalyi gólkirály nevét jegyezhettük fel: egy Videoton-kontra után előbb egy testcsellel lerázta magáról Juniort, majd miután 17 méterről belsővel kapura tekert a labda a kapuvasat érintve elhagyta a játékteret. Détári Lajos ugyan ezúttal is próbálta támadóbb felfogásra ösztökélni övéit, de sem Rósa, sem Lisztes beállása nem adott annyi lendületet a zöld-fehérek, hogy összejöjjön az egyenlítés.

Egy nem túl magas színvonalú mérkőzésen kiegyenlített játékot láthattunk, de a helyzetek alapján a Videoton győzelme nem okozott meglepetést. A címvédő 203 nap után tudott újra idegenben mérkőzést nyerni, míg a Ferencváros 11 forduló után továbbra is kieső helyen áll - mindössze 6 rúgott góllal.

OTP Bank Liga 11. forduló
Ferencváros - Videoton 0-1 (0-1)
Albert Stadion, 4200 néző Vezette: Kassai V.
Ferencváros: Jova - Balog, Otten, Klein, Junior - Jovanovic, Maróti, Tóth B., Hakola (Oláh 46.) - Morales (Rósa 59.) - Pölöskey (Lisztes 68.) Szakmai igazgató: Détári Lajos
Videoton: Tujvel - Brachi, Vinicius, Caneira, F. Oliveira - Tóth B., Elek, Mitrovic, Walter Lee - Alves (Nikolics), Brandao (Vasziljevics 77.) Vezetőedző: Paulo sousa
Gól: Alves 13.
sárga lap: Junior (72.), Jovanovic (75.), illetve Oliveira (20.), Brachi (86.)