Curling

Feljutott a magyar női válogatott az A-csoportba

  • VNA

Története egyik legfontosabb mérkőzését vívta meg a magyar női curling válogatott a finnek ellen, a 7-4-es siker azt jelenti, jövőre a mieink az A-csopotban szerepelhetnek.

Moszkvában végre sikerült kiharcolni a feljutást a magyar hölgyeknekCsütörtökön fontos mérkőzés várt a magyar női curling válogatottra (Szekeres Ildikó, Béres Alexandra, Patonai Ágnes, Ádám Boglárka, tartalék:Pathy-Dencső Blanka), amely a Moszkvában zajló curling Európa-bajnokság B-csoportjának rájátszásában a finnekkel találkozott.  A csoportkörben kedden ez a két csapat már játszott egymással, akkor a mieink nagy bravúrral, az utolsó endet ellopva győztek 8-7-re. Most szerencsére nem alakult ennyire szorosan és izgalmasan a találkozó, sőt az utolsó endet már le sem kellett játszani. Tapogatózó játékkal indult a sorsdöntő párharc, ahol az Oona Kauste vezette finnek és a mieink is rendre 1-0-ra hozták azokat az endeket, ahol ők voltak a befejezők.

A sorozat az ötödik játékrésznél szakadt meg, ezt 2-0-ra hozták Szekeres Ildikóék, majd a nyolcadik end 3-0-ja törte meg végleg a finnek ellenállását. Az északiak ugyan a kilencedik endet megnyerték 1-0-ra, de ezt követően kezet nyújtottak, hiszen kevés esélyt éreztek arra, hogy az utolsó játékrészben (magyar befejezés mellett) hármat tudjanak írni. Emellett erőt is takaríthattak meg, amelyet majd a számukra most már sorsdöntőnek számító lengyelek (akik ma délután a szlovákokat győzték le 7-3-ra) elleni mérkőzésre, ahol még ők is kivívhatják az A-csoportos tagságot. A magyar csapata mostani sikerével egyrészt bejutott a (két feljutó csapat miatt tulajdonképpen tét nélküli) döntőbe, másrészt pedig története legszebb sikerét aratva kiharcolta a feljutást, amely már évek óta rendre csak egy-egy találkozón múlott.

Curling Európa-bajnokság, Moszkva
női B-csoport, rájátszás
Magyarország - Finnország 7-4 (1-0, 0-1, 1-0, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1, 3-0, 0-1, X-X)