Női kosárlabda

A pécsi városvezetés támogatja Iványi Dalma tulajdonosi törekvéseit

  • MTI

A pécsi városvezetés elfogadta a csapatkapitány Iványi Dalma felajánlását, így mégis kész együttműködni a női kosárlabdaklub résztulajdonosával.

Az egyesület honlapjának szerdai tájékoztatása szerint a válogatott irányító felvetette, hogy többségi tulajdonosa lesz a pécsi női együttest működtető kft-ben - amelynek csaknem tíz éve Rózsa Gábor az ügyvezetője - 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Sport Marketing Management 2007 Kft-nek.

Korábban Páva Zsolt polgármester kijelentette, hogy a 49,24 százalékban tulajdonos önkormányzat semmilyen formában nem kíván együtt dolgozni az SMM Kft-vel, és az a célja, hogy új csapatot építsen fel teljesen új alapokon, új koncepcióval és új személyekkel.

"Mindössze három feltételt kértem Iványi Dalmától személyes egyeztetésünk alkalmával, amelyekkel ő maga is egyetértett" - írta nyílt levelében Páva Zsolt. "Az új tulajdonosi struktúrával rendelkező Pécsi Női Kosárlabda Kft-nek teljesen új ügyvezetéssel kell működnie. A közpénzek útját és felhasználásának módját a lehető legszigorúbban ellenőrizni fogjuk. Mindezek mellett pedig alapos gazdasági átvilágítást is kezdeményezünk."

A városvezető korábban közölte: az önkormányzat az elmúlt hat évben 327 millió forinttal, ezen felül a városi cégek az elmúlt két esztendőben további 64 millióval segítették a klubot, mégis a többségi tulajdonos több száz millió forintos tartozást halmozott fel. Jelezte, a klub csak a régi és mostani játékosoknak 149 millió forinttal tartozik.

Közben az egyesület bejelentette, hogy egy széleskörű összefogás eredményeként eddig 77 millió forinthoz jutott, melyből rendezni tudja azokat a tartozásait, amelyek veszélyeztetik mind a nemzetközi, mind a hazai szereplését, továbbá új játékosok igazolását.