Tenisz

Berdych is kvalifikálta magát a vb-re

  • VNA

Szombaton Djokvovics, Nadal, Murray, Federer és Ferrer után hatodikként a cseh Tomás Berdych is eljutott az évzáró londoni világbajnokságra.

Bár a cseh játékos szombaton pályára sem lépett, mégis örülhetett, hiszen matematikailag is eldőlt, hogy ő is ott lehet a november 20-27 között sorra kerülő londoni világbajnokság mezőnyében. A valenciai torna elődöntőjében ugyanis az argentin Juan Martin del Potro vereséget szenvedett, így pontszámban már nem foghatja be Berdychet. A cseh játékos tavaly jutott el elsőként az évvégi világbajnokságra, de mindössze egy győzelemmel akkor a csoportkörben ragadt.A cseh játékos többek között annak köszönhette a kvalifikációt, hogy októberben Pekingben tornát nyert és idén egyéni rekordot jelentő 48 mérkőzést nyert meg a szezon során.

"Jó érzés sorozatban másodszor is eljutni a világbajnokságra. Az idei év elején ez volt az egyik legfontosabb célom. Eléggé kiegyensúlyozottan játszottam az egész évben. Már nagyon várom a londoni versenyt, mert tavaly is remek volt a hangulata" - nyilatkozta Berdych. A világbajnoki mezőny fennmaradó két helyéről a jövő hétfőn kezdődő párizsi fedettpályás torna dönt majd. A két helyért még négyen küzdenek, jelen állás szerint ugyan Joe-Wilfried Tsonga és Mardy Fish állnak kvalifikációs helyen, de egy jó párizsi meneteléssel még a spanyol Nicolas Almagro és del Potro is odaérhet.