NB I

Nem bírt egymással a Győr és a Paks

A Rába-partiak hazai pályán játszottak 1-1-es döntetlent a második helyezett Paks csapatával a Monicomp Liga 26. fordulójának nyitómérkőzésén. A hazaiaknál Trajkovic gólt szerzett, majd a második játékrészben a paksiak egyenlítése után kiállíttatta magát reklamálásért. Az eredménnyel az is biztossá vált, hogy a Videoton ebben a fordulóban még nem lehet bajnok.

A forduló nyitómérkőzésére talán a korai kezdés miatt körülbelül 2000 hazai szurkoló tudott jelen lenni az ETO Parkban. Csertői Aurél dolgát rendesen megnehezítették a sérülések a kezdőcsapat kiállításánál, ráadásul a vendégek remek formában érkeztek a Rába-partiakhoz. Emellett a kezdő sípszó előtti pillanatokban özönvízszerű eső is nehezítette a csapatok dolgát.

"Vezettünk a második helyezett ellen, de az emberhátrány miatt elégedettek lehetünk az egy ponttal. Dühös vagyok az elvesztegetett két pont miatt" - mondta a Csertői Aurél a Sport TV riporterének.. A bajnoki helyezésnek (a vendégek a második helyről várták a találkozót, míg a Győr a 10. pozícióból) és a formának megfelelően a Paks előtt adódott a találkozó első helyzete. A 8. percben Magasföldi tekert középre egy szabadrúgás a hazaiak alapvonalától 2 méterre, a berobbanó Gévay Zsolt fejese pedig a keresztlécen csattant. Sztevanovicsnak nem volt esélye védeni. Ezek után támadásban maradt Kis Károly csapata, a Győr kontrákkal próbálkozott, de a vendégek remekül zártak vissza ezeknél. A 22. percben Mészáros vezethette a játékszert az ETO kapujára és mivel senki nem lépett ki rá, 20 méterről megpróbált gólt szerezni, de a labda a hosszú kapufa mellett repült ki a pályáról. Ez idő tájt érett a vendégvezetés.

Megosztoztak a pontokon a felek - Fotó: www.paksifc.hu
Aztán a 30. percben a Győr is bemutatott egy szép támadást. Niksic próbálkozott a kapura lőni, de a labda megpattant és épp Trajkovic elé került. A szerb középpályás azonban nem számított erre, így a paksi védők felszabadítottak. Három perccel később már Csernyánszki Norbertnek kellett hatalmasat védeni Dinjar fejesénél. Ennél a helyzetnél még elmaradt a gól.

A 37. percben azonban megszerezte a vezetést a hazai csapat. Egy jobb oldali beadás után a kipattanót Völgyi vágta vissza Csernyánszki kapujára, a hálóőr védett, de épp Trajkovic elé tolta a labdát, aki könnyedén passzolt az üres kapuba (1-0). A mérkőzés első szakaszához képest meglepetés a győriek vezetése, ami gyakorlatilag lezárta a játékrészt, Csertő Aurél a baljós előjelek után elégedetten vonulhatott a szünetre.

"Hiányzott az ötlet, sablonokban gondolkodtunk, de a második félidőre mozgékonyabbak lettünk. Ennél azonban több kell a hátralévő időszakban. De Győrből egy pontot elvinni nem rossz eredmény" - nyilatkozta a Sport TV-nek Kis Károly, a Paks vezetőedzője. A második játékrészt sokkal agilisabban kezdte a Győr, többet presszionált, de igazi helyzetig nem jutott így nem változott az eredmény. A 49. percből feljegyezhettünk egy lehetőséget, Völgyi küldött középre egy beadást, de Trajkovic rosszul találta el fejjel a labdát és kapu fölé szállt. A következő negyed órában főleg a mezőnyben folyt a játék, valamint a két edző cserékkel próbálta frissíteni csapatát. A 64. percben Bartha duplázhatta állt közel az egyenlítéshez, de lövését Sztevanovics hárította. Néhány perccel később Csernyánszki egy vitatott helyzet után (a Győr meg nem adott gólért reklamált) gyorsan indította csapata kontráját, aminek a végén Magasföldi megszerezte a Paks gólját a 71. percben (1-1).

Az esetet követően Trajkovic folyamatosan reklamált, így a 75. minutumban egymás után kapott két sárga lapot Kassai Viktortól és idő előtt mehetett az öltözőbe. Az utolsó negyed órát így emberelőnyben játszhatta a vendégcsapat, de nem a fórt nem sikerült gólra váltani, így maradt a pontosztozkodás. Az ETO a 8. helyre lépett előre míg a Paks 44 ponttal áll a második helyen, amivel megakadályozta a Videoton bajnokavatását.

Monicomp Liga, 26. forduló:

Győr-Paks 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Trajkovic (37.) ill. Magasföldi (71.)
Kiállítva: Trajkovic (73. - Győr)