Magyar válogatott

A szép búcsú marad, ennyivel tartozunk a közönségnek - Király Gábor

A szünnapos magyar labdarúgó-válogatott Telkiben közösen nézte végig a Finnország-Svédország Európa-bajnoki selejtezőt. A bravúr elmaradt, a svédek 2-1-re nyertek, ezzel eldőlt, hogy a magyarok - az utolsó, keddi játéknap eredményeitől függetlenül - a harmadik helyen zárnak a hatosban, azaz már nem juthatnak ki a 2012-es kontinensviadalra.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja összegyűjtötte a mérkőzés utáni reakciókat:

Egervári Sándor: "A finnek nagyon közel álltak a meglepetéshez, de sajnos a papírforma érvényesült, így meg kell elégednünk a csoport harmadik helyével. A finnek azt a játékot hozták, amit vártam tőlük, az új kapitánnyal megvalósított taktika ezúttal is jól működött, mezőnyben kifejezetten jó benyomást tett rám a hazai együttes. Sajnos a kapuk előtt, a támadó harmadban és védekezésben a finnek kevesebbek voltak a svédeknél, egyénileg is többet hibáztak, mint ellenfelük, ami végül döntőnek bizonyult a végén."

Rudolf Gergely: "Bíztam a finnekben, és nem alaptalanul, mert ha a befejezéseknél jobbak, akkor megszerezhették volna az egyik pontot. Azt bebizonyították, hogy nem rossz a csapatuk, de mi jobbak vagyunk, ezért meg kell vernünk őket. Csalódottak vagyunk, mert ezúttal sem állt mellénk a szerencse, de ez sajnos benne volt a pakliban, hiszen tudtuk, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk. Ettől függetlenünk itthon, telt ház előtt ugyanúgy fogunk hajtani, mint ha itt finn győzelem született volna. Célunk, hogy huszonegy ponttal zárjunk, emellett ha idegenben megvertük a finnekeket, akkor itthon, saját közönségünk előtt is meg kell."

A magyar válogatott játékosai közös meccsnézésre gyűltek össze Telkiben.

Király Gábor: "A tervünket már nem tudjuk megvalósítani, csupán a szép búcsú marad számunkra, ennyivel tartozunk a közönségnek. Az eddigi teljesítményünk ettől függetlenül jó volt, és saját magunknak is tartozunk azzal, hogy egy szép hazai győzelemmel zárjuk a selejtező sorozatot."

Korcsmár Zsolt: "Nálunk jobban nem szurkolt senki a finneknek, és a hazaiak nem is voltak rosszabbak, mint a svédek, úgy láttam, ezt a meccset a nagyobb rutin döntötte el. A svéd válogatott a második félidőben taktikusan húzta az időt, és megtartotta az előnyét. A finnek egyéni hibákból kapták a gólokat, csapatként azonban jó teljesítményt nyújtottak, és ha a meccs elején kihasználják a nagy helyzetüket, teljesen másképp alakult volna a folytatás. Az esély elúszott, de saját becsületünkért és a szurkolókért hajtanunk kell kedden, és meg kell nyerni a találkozót."

Varga József: "A finnek a kapu előtt határozatlanok voltak, mezőnyben azonban végig jól játszottak. Sajnos az elején ziccert hibáztak, míg a svédek két nagy helyzetből két gólt szereztek. Ha kedden hozzuk, amit tudunk, és úgy játszunk, mint az előző mérkőzéseken, akkor megnyerjük azt a meccset. Ez esetben a huszonegy megszerzett pont miatt nem szégyenkezhetünk, sajnálom, hogy ezúttal ez is kevés a második hely megszerzéséhez."

Juhász Roland: "Én még a szünetben is döntetlent vártam, de sajnos hiába alakítottak ki a finnek több helyzetet, gólokat nem ők szereztek. Csalódottak vagyunk, de számunkra ugyanúgy van tétje a keddi meccsnek, mindenképpen szeretnénk győztesen búcsúzni a sorozattól. A hozzáállásunk ennek megfelelően ugyanolyan lesz, mint az eddig meccseken, és ha huszonegy ponttal zárunk, akkor saját teljesítményünkkel nem lehetünk elégedetlenek."

https://www.hatharomhun.com/article/db0a5c-finnorszag-svedorszag-elo