Edzőkérdés

Hiddink hajlandó tárgyalni a Chelsea-vel

Bár korábban azt mondta, a török válogatott szövetségi kapitányaként végzett munkája kitölti minden idejét, Guus Hiddink most mégis azt mondta, ha konkrét ajánlatot kapna Roman Abramovicstól, a Chelsea tulajdonosától, megfontolná, hogy visszatérjen a Kékek kispadjára.

A holland szakember épp hazájában edzőtáborozik a török nemzeti csapattal, a Belgium elleni jövő heti Eb-selejtezőre készülnek. Itt nyilatkozott arról, hogy ha megfelelő ajánlatot kapna, akár újra elvállalná a Chelsea menedzseri pozícióját.

Guus Hiddink a török válogatott edzésén a Belgium elleni Európa-bajnoki selejtező előtt 2011 májusában

"Egyelőre semmi konkrétumról nem beszélhetünk, de ha kapnék egy ajánlatot, megfontolnám. Nem szeretnék a találgatásokról meg a pletykákról beszélni, de amint komolyra fordulnak a dolgok, megyek, ahova mennem kell. De előbb legyünk túl a jövő pénteki válogatott mérkőzésen, aztán meglátjuk, mi lesz."

Hiddink 2009 tavaszán vezette a szakmai munkát a Chelsea-nél, miután a londoniak kirúgták Luiz Felipa Scolarit. Akkor is szövetségi kapitány volt, igaz, akkor könnyebb volt összeegyeztetni a dolgokat, hiszen Oroszország válogatottját vezette, nem kis részben Roman Abramovics támogatásának köszönhetően.

Megszólalt egyébként az ügyben Jimmy Floid Hasselbaink, a Kékek korábbi gólkirálya is, aki egykori csapattársával, Gianfranco Zolával ellentétben nem Harry Redknappet, hanem Hiddinket látná szívesen a Chelsea menedzsereként.

"Jól ismerem Guust, ő hívott meg először a holland válogatottba. Nagyon jó ember, aki okosan viszonyul a focihoz. Már korábban is bizonyított a klubnál (egy FA-kupa-győzelemmel - a szerk.), szóval számomra nem meglepő, hogy ő az egyik favorit a posztra. Azt hiszem, ő lenne a megfelelő választás."