Vasas

A Híd Akvizíciós Zrt. a klub új többségi tulajdonosa

A felek megállapodásának értelmében péntektől a Híd Akvizíciós Zrt. a Vasas Futball Kft. többségi tulajdonosa. A Zrt. nemcsak a felnőttcsapat működtetését vállalta, hanem részt vesz a futballakadémia irányításában is.

VasasMa nem sokkal déli tizenkét óra után Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke és Faragó Attila, a Híd Akvizíciós Zrt. vezérigazgatója aláírta a Vasas Futball Kft. 99%-os eladásáról szóló szerződéseket - tájékoztatott a klub hivatalos oldala.

A Híd Akvizíciós Zrt. nem csupán a Vasas felnőtt labdarúgócsapatának működtetését vette át, hanem társtulajdonosként a továbbiakban részt vesz a Vasas Akadémia irányításában is.

"A kiindulási pont egyrészt mindenképpen saját magam és munkatársaim sportszeretete, másrészt pedig befektetési cégként üzleti potenciált látunk benne. Nem elhanyagolható az a kedvezőnek tűnő környezet sem, amelynek nyomán az utóbbi időszakban mecénások sora csatlakozott a sportághoz, végső döntésünket ez is támogatta. Óriási kihívás számunkra egy sportvállalkozás reorganizációja, stabil környezetének megteremtése, amit reményeink szerint a későbbiekben jó szakmai referenciaként is használhatunk majd. Amikor szándékaink megértek, körülnéztünk a palettán, és az értékesítésre váró futballklubok közül a Vasas páratlan tradíciójával, NB I-es tagságával és szakmai környezetével vonzó lehetőségnek tűnt. A tárgyalások során pedig a pozitív érzéseink csak növekedtek. Korrekt vezetőséggel, rendezett tiszta pénzügyi háttérrel, stabil cégszerű működéssel találkoztunk. A megegyezés sem volt nehéz, elmondhatom, hogy találkoztak az elképzeléseink" - nyilatkozta Faragó Attila a Vasas hivatalos honlapjának.

Faragó szót ejtett az angyalföldiek szakami stábjáról és a csapat összetételéről is:
"Egyértelműen kijelenthetem, hogy a jelenlegi vezetést alkalmasnak tartjuk a feladatának elvégzésre, profi, elismert szakmai stáb foglakozik a Vasas labdarúgóival. Mi elsősorban a pénzügyi és vállalatvezetési tapasztalatunkkal akarunk részt venni a napi munkába, szakmai kérdésekben nem kívánunk beleszólni.Tisztában vagyok az együttes játékerejével, úgy vélem jelenlegi összetételében a keret alkalmas arra, hogy a tavaszi célt, a gond nélküli bennmaradást elérje.
Hosszabb távon sincsenek földtől elrugaszkodott terveink, ahogy az üzleti életben itt is a realitások talaján fogunk mozogni. Lépésről lépésre szeretnénk építkezni és ebben fontos szerepet szánunk a Vasas Akadémiának. Nem leszünk idegenlégiósok gyűjtőhelye, úgy gondolom Magyarországon is vannak tehetségek, akik közül a nálunk levőknek lehetőséget fogunk biztosítani karrierjük kifuttatására. Emellett a másik fontos célkitűzésünk pedig, hogy szerethető, masszív szurkoló táborral rendelkező Vasast alakítsunk ki."