Serie A

A Sampdoria is kiesett az első osztályból

Laczkó Zsolt és Koman Vladimir csapata hazai pályán kapott ki 2-1-re a Palermótól a Serie 37. fordulójában, és mivel a közvetlenül előtte lévő csapatok (Cesena és Lecce) egyaránt győztek, a genovai klub kiesett az első osztályból. Az AS Roma a hosszabbításban kapott góllal veszített a Catania ellen, a Parma pedig Sebastian Giovinco góljával győzte le a Juventust.

A Sampdoria mérkőzésén a Palermo ellen Koman Vladimir csere volt, míg Laczkó Zsolt kezdőként lépett pályára. A vendégek a szereztek vezetést, amire a genovaiaknak még volt válaszuk, de a 86. percben szerzett gólra már nem tudtak reagálni Laczkóék.

Palombo bánata - Fotó: www.tuttosport.com
Ezzel sajnos biztossá vált, hogy a harmadik Serie A-ból búcsúzó csapat a Sampdoria lesz, így a magyar légiósok csapatai egyaránt a másodosztályban kezdik meg a következő szezont.

Az AS Roma előnyből kapott ki a Catania otthonában, mivel a hazaiak a 79. percben egyenlítettek, a rendes játékidő után pedig a hosszabítás 4. percében már a győzelmet jelentő gólt rúgták be Doni kapujában.

Így biztossá vált, hogy a rómaiak már csak az Európa Ligában indulhatnak, mivel a BL-t érő 4. helytől (ahol az Udinese áll) öt pontra nőtt a különbség.

A Parma a Juventust fogadta és az első félidőben a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek, a vendégek nem igazán tudott felülkerekedni ellenfelükön. A második játékrészre azért már kissé tüzesebben léptek pályára, Del Piero és Matri jóvoltából volt is néhány helyzetük.

Az első és egyetlen gólt mégis a Parma szerezte, méghozzá éppen az a Sebastian Giovinco, aki a torinói klubtól került a hazaiakhoz. A hosszabbításban több helyzete is volt a Juventusnak, de egyik támadást sem tudták góllal befejezni, így az Öreg Hölgy oda-vissza kapitulált a parmaiak ellen.

A Juventusnak így az utolsó fordulóban csak győzelemmel, és a Roma vereségével van esélye a Európa Ligát érő 6. helyre.

Serie A, 37. forduló:

Parma-Juventus 1-0 (0-0)

Gólszerző: Giovinco (64.)

Bari-Lecce 0-2 (0-0)
Gólszerző: Jeda (52.), Masiello (80. - öngól)

Catania-AS Roma 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Bergessio (78.), Gomez (90.+ 4) ill. Loria (14.)

Cesena-Brescia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Giaccherini (60.)

Chievo-Udinese 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Isla (28.), Asamoah (75.)

Sampdoria-Palermo 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Biabiany (50.) ill. Miccoli (45.), Pinilla (86.)