Átigazolás

Neymar négy plusz egy évre aláírt a Barcelonához - sajtóhír

A katalán sport.es internetes oldal értesülései szerint a Barcelona és a brazil Santos megegyeztek a fiatal brazil csatár, Neymar átigazolásáról és a játékos legalább négy évig a gránátvörös-kék együttes játékosa lesz.

A Sport szerint az elmúlt hónapokban a Barcelona és a Santos titkos, de annál intenzívebb tárgyalásokat folytatott, és bár ezt egyelőre nem akarták nyilvánosságra hozni, de az egyezség megszületett. A katalánok állítólag az átigazolási díj első részletét már ki is fizették, amolyan "foglalóként".

Neymar és Carles Puyol küzdenek a Santos és a Barcelona mérkőzésén a klubvilágbajnokság döntőjében 2011 decemberében

Az átigazolás pénzügyi részletei egyelőre nem ismertek, de az oldal azt tényként közli, hogy Neymar négy évig biztosan a Barcelona játékosa lesz, és a szerződése egy egyéves hosszabbítás opcióját is tartalmazza. A beszámoló szerint évi hétmillió eurót keres majd, valamint az őt érintő kereskedelmi bevételekből is részesedést kap, illetve ha megnyeri az Aranylabdát, további egymillió eurót kap.

Érdekes, hogy a szerződés egyelőre nem lép életbe, mivel Neymar ragaszkodik ahhoz, hogy 2014-ig, a brazíliai világbajnokságig a Santosnál maradhasson.