AS Roma

Ultimátumot adtak a bizonytalankodó Luis Enriquének

A Roma vezetői nem akarnak tovább várni: szerdáig adtak haladékot a Barcelona B edzőjének, ha nem ír alá Giampaolo lehet az új tréner.

Luis Enrique sokáig már nem gondolkozhat

Az olasz sajtó szerint a Roma vezetői már közel sem olyan biztosak Luis Enrique szerződtetésében, mint voltak nem is olyan rég. Az itáliai klub sportigazgatója, Walter Sabatini kezdi elveszíteni a türelmét, és más edzőkkel is fel szeretné venni a kapcsolatot.

A spanyol szakember ugyanis több feltételt is szabott római munkavállalásának: első körben kikötötte, hogy csak egy évre szerződne az olasz fővárosba. Ennek az az oka, hogy Josep Guardiola nagy eséllyel a következő szezon végén távozik a Barcelonától, így ő is szóba jöhetne, mint lehetséges utódja. Továbbá a hírek szerint az egykori Real Madrid játékos igencsak magas fizetést kért, szerény edzői tapasztalata ellenére. Ezen kívül arra kérte a klubot, hogy öt embert hozhasson az edzői stábjába.

Az olaszok ennek ellenére látnak fantáziát a trénerben, de ő továbbra sem döntötte el, szeretne-e a Roma edzője lenni. A Farkasok vezetői mindenesetre megelégelték a dolgot, és ultimátumot adtak: vagy szerdán aláír, vagy új edző után néznek. Sabatini már elő is vette a B-tervét, aki nem lenne más, mint Marco Giampaolo, a Cesena edzője.