WTA-világbajnokság

Sarapova Li Nával sem bírt, két vereséggel áll

  • VNA

A kínai Li Na két játszmában legyőzte az orosz Marija Sarapovát Isztambulban, a 4,9 millió dollár összdíjazású női tenisz WTA-világbajnokság szerdai játéknapján.

Az idei Roland Garroson győztes Li Na-nak nagyon meg kellett küzdenie a sikerért, az 1 óra 57 percig tartó összecsapáson ugyanis végig kiegyenlített volt a játék, de a fontosabb pillanatokban az ő akarata érvényesült. A kínai játékos augusztus óta nem nyert egyetlen mérkőzést sem, mivel a US Openen és a hazai tornáján Pekingben is rögtön az első meccsén búcsúzott, így kifejezetten kedvezőtlen előjelekkel készült a kedden vereséggel bemutatkozó Sarapova ellen. Az első szettben a bokasérüléssel küzdő Sarapova brékelt először, de Li 2-4-ről is kiharcolta a rövidítést, amelyben már ő koncentrált jobban.

A második játszmában viszont már ő kezdett dominánsan, vezetett is 5-2-re és ekkor úgy tűnt, hogy hamar véget is ér a találkozó. Sarapova azonban sorozatban nyert két gémet és még a döntő szett kiharcolásának lehetősége is felvetődött. A következő gémben azonban Li remekül szervált és hozva az adogatását kiharcolta a győzelmet. "Nem gondolkoztam sokat mérkőzés közben.Nagyon boldog vagyok, hogy legyőztem Mariját, hiszen ő a legjobbak közé tartozik. Ez a mai volt az első világbajnoki mérkőzésem, a közönség is talán ezért biztatott engem jobban" - nyilatkozta Li még a pályaszéli interjúban.

Sarapova második találkozóján is vereséget szenvedett

Li Na idén az első ázsiai játékos lett, aki Grand Slam tornát tudott nyerni és ezzel a sportmarketing értéke is robbanásszerű növekedésnek indult. Ennek tükrében az azóta eltelt hét tornán elért 5-7-es győzelem-vereség mutatója kifejezetten gyengének számít. Amire viszont ezúttal is alapozhatott, az a Sarapova elleni statisztikája, hiszen most sorozatban negyedszer is legyőzte (két játszmában ráadásul) orosz ellenfelét. Li amúgy az első kínai egyéni játékos, aki az évvégi világbajnokságra kvalifikálta magát és rögtön győzelemmel mutatkozott be. Sarapova ezzel a vereséggel tovább távolodott a világelsőség megszerzésének lehetőségétől.

WTA-világbajnokság
Csoportkör
Fehér csoport:
Li Na (kínai, 5.)-Marija Sarapova (orosz, 2.) 7:6 (7-4), 6:4
Viktorija Azarenka (fehérorosz)-Samantha Stosur (ausztrál, 7.) 6:2, 6:2
A csoport állása:
1. Azarenka 2 pont/1 mérkőzés
2. Li Na 2/1
3. Stosur 2/2
4. Sarapova 0/2
később:
Vörös csoport:
Caroline Wozniacki (dán, 1.)-Vera Zvonarjova (orosz, 6.)