Serie A

Milito duplázott, az Inter gálázott a Parma ellen

Az olasz bajnokság 18. fordulójában az Internazionale hazai környezetben 5-0-ra ütötte ki a Parmát.

Milito duplázott a Parma ellen - Fotó:AFP

Remek formában zárta a 2011-es évet az Inter, Claudio Ranieri együttese az utolsó négy bajnokiját zsinórban nyerte. A hazaiaknál keretbe sem került a Sneijder-Forlán-Sztankovics-Chivu négyes, az olasz sajtó szerint Ranieri a közelgő milánói derbi miatt ad pihenőt játékosainak. A vezetőedző ezúttal a Pazzini-Milito csatárkettősnek szavazott bizalmat a bajnoki szünet előtt kifejezetten jó formát futó Interben. A vendég parmaiak mindössze a 13. percig bírták ki kapott gól nélkül: Álvarez adott be balról, bent Milito érkezett, majd 4 méterről a kapuba pörgetett (1-0).


Mindössze öt percet kellett várnia a hazai publikumnak a második gólra: Thiago Motta egy visszagurított labdát zúdított be a jobb alsó sarokba 22 méterről (2-0).

Giovinco szépíthetett volna, de Julio César védte a lövését, a félidő vége előtt pedig minden nyitott kérdés eldőlt. Maicon ívelt jobbról kapu elé a 41. percben, Milito pedig a labdát állva váró védők között 8 méterről a kapuba fejelt (3-0).

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, az Inter kicsit visszavett, de még így is sikerült Pazzininek betalálnia. Milito egy remek csel után ugratta ki a leshatáron az olasz támadót, aki 10 méterről átemelte a kijövő kapust (4-0). A 79. percben még egy szépségdíjas gólt szerzett az Inter: a csereként beálló Faraoni 20 méterről bikázta a felső léc segítségével a kapuba a labdát. A milánói csapat győzelmével 5. helyre kapaszkodott fel a Serie A-ban.

Serie A
18. forduló
Internazionale-Parma 5-0
Gólszerző: Milito (14., 41.), Thiago Motta (18.), Pazzini (56.), Faraoni (79.)