Manchester United

Rooney másnaposság miatt "pihent" a Blackburn ellen

A Manchester United csatára csak a lelátóról figyelte csapata szombati mérkőzését, de nem a meccsdömping miatt pihentette Sir Alex Ferguson, hanem azért, mert pár nappal korábban kirúgott a hámból Darron Gibsonnal és Jonny Evansszel.

A csatár nem a meccsdömping miatt került ki a keretből, pár nappal korábban kirúgott a hámból Gibsonnal és Evansszel.A hivatalos indoklás szerint Rooney a múlt héten nem edzett egy kisebb húzódás miatt, ezért került ki a Blackburn elleni keretből. Az angol bulvársajtó azonban kiderítette, hogy karácsony másnapján a játékos feleségével, valamint Darron Gibsonnal, Jonny Evansszel és azok hölgykísérőivel csapott egy görbe estét. A másnapi edzésen Rooney csak árnyéka volt önmagának, ami a menedzsernek is szemet szúrt. Miután fény derült a "turpisságra", Ferguson keményen leteremtette játékosát, 250 ezer fontos büntetést szabott ki rá, és a soron következő bajnokira száműzte a lelátóra, és külön edzéseken kell részt vennie.

Gibson és Evans szintén lemondhat egy heti fizetéséről, előbbit szintén nem nevezték a Rovers ellen, utóbbi sérült. A sűrű program miatt Fergie-nek szerdára minden bizonnyal elpárolog a dühe, és Rooney a Newcastle elleni bajnokin minden bizonnyal ott lesz csapatban.