Bajnokok Ligája

Pedro góljára Marcelo válaszolt, a Barcelona könnyedén jutott a döntőbe

A katalán együttes 1-1-es döntetlent játszott a Real Madriddal, és megérdemelten jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Pedro és Marcelo is betalált a BL-elődöntőben - Fotó: AFP

A Real Madrid támadóbb felfogásban lépett pályára az összeállítás alapján, mint az első meccsen, ugyanis Higuaín személyében egy igazi csatárral álltak fel Barcelonában. Őt a középpályáról a csapatba bekerülő Kaká mellett Ronaldo és Di María segítette.

A katalánoknál az első mérkőzéshez képest egy változás történt, Keita helyére Iniesta került be a kezdőcsapatba.

Az eltiltott Jose Mourinho nem volt ott a stadionban, a hotelből követte figyelemmel a találkozót. A mérkőzés szakadó esőben kezdődött, a pályán sok helyen állt a víz, ez nem segítette a Barcelona rövidpasszos játékát.

Az első veszélyes akciót a Real Madrid vezette, Marcelo lódult meg a bal oldalon, ám kiszorították őt, így nem lett helyzet belőle. A mérkőzés első figyelmeztetését Ricardo Carvalho kapta, miután felvágta az őt faképnél hagyó Messit. Ahogy az várható volt a Barcelonánál volt többet a labda, de a Real Madrid kicsit támadóbban lépett fel, mint az első összecsapáson.

A 20. percben Carvalho mentett nagyot Messi középre gurítása után, a Barcelona egyre nagyobb nyomást gyakorolt a királyiakra. Két percre rá az addigi legnagyobb helyzet alakult ki, Xavi szöglete után Busquets fejelt öt méterről, de Casillas jó helyen állt, és megfogta a labdát.

Fél óra elteltével még jobban felpörgött a Barcelona, sorra alakította ki a helyzeteket. Dani Alves beadása után Messi vette mellre a labdát, majd a bal oldali kapufa mellé lőtt. A 34. percben Messi passza után Villa lőtt, Casillas óriási bravúrral hárított.

Három percre rá ismét az aranylabdás szerzett vissza egy labdát, egy csel után laposan lőtt, újra Casillas volt a végállomás. Öt perccel a félidő vége előtt hosszú idő után egy Real Madrid akció futott a pályán, de Ronaldo beadását Valdes szedte le Di María lábáról.
A szünetben így - nagy részben Casillasnak köszönhetően - gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe, a lövések aránya 7-0 volt a hazaiak javára.

A második játékrész eleje inkább a királyiaké volt, Puyolnak egy ízben nagyot kellett mentenie Kaká elől. Majd elég volt egy ellentámadás a hazaiaknak a vezetés megszerzéséhez: Alves indult el a jobb szélen, Iniestához passzolt, aki mesteri labdát adott a védők között beinduló Pedrónak, ő pedig 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

Ezt követően több Real játékosnak is elment a kedve a futballtól, és inkább a Barcelona játékosait próbálták faragni. A csereként beálló Adebayor, majd Diarra is a kelleténél keményebb volt.
Aztán amikor már a nézősereg ollézott a hazai passzoknál és ünnepi hangulat alakult ki, a semmiből egyenlített a Madrid.

Tizenhatosa előtt adta el a labdát a Barca, ami Xabi Alonsótól Di María elé került, az argentin egy fantasztikus cselt csinált Mascheranóval szemben, majd telibe lőtt a kapufát, a kipattanót azonban a középen érkező Marcelo elé tette, aki hét méterről a kapuba bombázott (1-1).


A góltól a mérkőzés jellege nagyban nem változott, továbbra is a Barcelona irányította a játékot, de ismét a rugdosódásé volt a főszerep. Pedro, majd Adebayor is sárga lapot kapott, és a találkozó végén a nemrég májdaganattal műtött Eric Abidal is beállt a közönség zúgó tapsa mellett. Ezzel a szép gesztussal ért véget a két csapat négy tavaszi összecsapásának sorozata.

A Barcelona 3-1-es összesítéssel megérdemelten jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe.


Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó:

Barcelona-Real Madrid 1-1 (0-0)

Barcelona, Nou Camp, 98 000 néző

Vezette: Franck de Bleeckere (belga).

Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Puyol (Abidal, 91.) - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro (Afellay, 93.), Messi, Villa (Keita, 74.)

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo - Alonso, Diarra - Di María, Kaká (Özil, 60.), Ronaldo - Higuaín (Adebayor, 55.)

Gólszerző: Pedro (54.) ill. Marcelo (64.)

Továbbjutott a Barcelona 3-1-es összesítéssel