Férfi kézilabda BL

Szerbiában már nyerni tudott a Szeged

A Bajnokok Ligája D-csoportjának 4. fordulós mérkőzésén a Pick-Szeged egy kisebb hullámvölgyet leszámítva végig magabiztos játékkal legyőzte a csoport leggyengébb csapatának tartott Partizant. Skaliczki László csapatának ez volt az első pontszerzése az elitligában.

Akárcsak az eddigi Pick-Szeged mérkőzéseken ezúttal is papírforma eredmény született, csakhogy a Partizan Beograd elleni találkozón a magyar ezüstérmes számított az esélyesebbnek, lévén, hogy a szerb csapat játékerőt tekintve a D-jelű hatos leggyengébb alakulatának számít. 

Skaliczki László legénysége továbbra is igen foghíjasnak mondható, így a vezetőedző olyan fiataloknak is lehetőséget adott, akiknek eddig kevesebb rivadalfény jutott. A belgrádi létesítmények "foglaltsága miatt " Versecen megrendezett derbin mintegy 600 néző előtt láthatta, amint nagyon nem indult jól  a Tisza-partiak számára a találkozó -  Skaliczki-mesternek már az 5. percben időt kellett kérnie, mivel a hazaiak 5-1-es villámrajtot vettek. A fejmosás megtette hatását, hiszen a 12. percben Buday hétméteresével és Vadkerti ziccerével már a magyaroknál volt az előny (6-7). Innentől kezdve szárnyra kapott a Pick, amely újabb öt gólt szerzett, miközben csak egyet kapott (7-12). Ez a 11-2-es roham gyakorlatilag az egész mérkőzést döntően befolyásolta, noha az első 30 perc végére a szerb együttes két gólra felzárkózott, de a szünetben így is megnyugtató volt a vendégek előnye.

Nem is a számok, sokkal inkább a játék képe miatt lehettek nyugodtabbak a szegedi szurkolók, de a fordulás után új erőre kapott a nagy múltú Partizan. A szlovák játékvezetői kettős könnyű szívvel osztogatta a Szegednek a kétperceket, és a folyamatos emberhátrányt - volt, hogy négy a hat ellen kellett a szegedieknek helytállnia - nem bírta elviselni a vendég gárda, így az utolsó 10 percre újra átvette a vezetést a Belgrád (22-21). Akárcsak az első játékrészben, most is remek érzékkel kérte ki idejét Skaliczi László, majd ezzel párhuzamosan Tatai Pétert küldte a kapuba Mikler Roland helyett. Tatai fontos szituációkban hárított ziccereket, támadásban pedig Zubai és Lékai játszott lendületesen, így újra fordult a kocka (22-26). Franstinek Sulc ismét nyerő embernek bizonyult, a végjátékban sem volt ellenszer hatalmas átlövéseire, a szlovák játékos csak ebben a szakaszban négy találatot jegyzett.

A végére teljesen elkészült erejével a házigazda, így a Pick-Szeged megérdemelten nyert viszonylag nagy különbséggel is.

"Egy kiélezett meccset vívtunk a Partizannal, tudtuk, hogy gyorsan játszanak, az átlövő-beálló kapcsolatot erőltetik, ennek tudatában szerveztük meg a védelmünket. Nagy tehet hárult a kapusainkra, szerencsére ezt kiválóan megoldották. Örülök, hogy a gyors lerohanásaink szépen ültek, és sikerült gyakorolnunk az emberhátrányos játékot is.Ma jó volt a Pick-Szeged környékén dolgozni, köszönöm a drukkereknek, hogy ilyen sokan eljöttek, és készülünk a következő feladatra" - mondta a lefújás után Skaliczki László. 

A sikerrel a Szeged életben tartotta továbbjutási reményeit. A gárda legközelebb november 19-én lép pályára, amikor is fogadja a világsztárokkal felálló francia Montpellier-t.

Bajnokok Ligája D-csoport
Partizan Beograd - Pick-Szegeg 23-29 (13-16)
Partizan: Milics – KOSZTADINOVICS 7, Mester 3, Milinics, MANDICS 7, Radanovics, N. Ilics 3. Csere: Vasics (kapus), Makszics, Milosevics 1, Potics, Dimitrijevics, Babics 1, V. Ilics 1. Vezetőedző: Alekszandar Blagojevics.
Pick Szeged: MIKLER – Nagy 4, Lékai 4, Buday 3 (1), SULC 9, ZUBAI 5, Vadkerti 4. Csere: Tatai (kapus), Bajorhegyi, Czina, Pribanic. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 8, ill. 16 perc.
Hétméteresből: ill. 2/1.