Atlétikai vb

Liu nem szomorkodik, örül az éremnek

  • MTI

Az athéni olimpiai bajnok kínai Liu Hsziang (Liu Xiang) elsődleges célja az éremszerzés volt, így nem bánkódik azon, hogy a kubai Dayron Robles keze megakadályozta az első hely megszerzésében a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokság 110 méteres gátfutó számában.

"Nagyon elégedett vagyok a futásommal, s csak egy picit bosszant az, ami történt - nyilatkozta a Robles kizárása után ezüstérmessé előlépett 28 éves futó. - Dobogós helyen szerettem volna végezni, s ez sikerült."

A hétfői döntőben a korábbi világcsúcstartó kínai a táv második felében a legdinamikusabban mozgott, s már éppen megelőzte volna legnagyobb riválisát, aki az utolsó előtti gátról lejövet jobb kezével belekapott az ő karjába, amitől megrogyott, s végül csak harmadikként ért célba.

A futam utáni óvást követően a döntnökök azt állapították meg, hogy a jelenlegi rekorder (12.88 mp), pekingi ötkarikás bajnok Robles egyértelműen akadályozta Liut, ezért a kubait kizárták, az aranyérem pedig az eredetileg másodikként célba érő amerikai Jason Richardsoné lett.

Liu Hsziang számára azért is volt fontos a mostani vb, mert 2008-as súlyos sérülése óta most először volt lehetősége világversenyen igazán jó helyezés elérésére.