Bajnokok Ligája

Torres két gólpasszal villant, simán nyert a Chelsea

A Chelsea tartalékos feállásban is otthon tartotta a három pontot a Bayer Leverkusen ellen az E-csoportban a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek nyitó fordulójában. Fernando Torres most sem talált be az ellenfél kapujába, de két gólpasszal vétette észre magát.

David Luiz (balra) szerezte a Chelse első gólját

A Chelsea kissé tartalékos összeállításban lépett pályára, André Villas-Boas már a hétvégi, Manchester United elleni rangadóra pihentette néhány kulcsjátékosát. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, komolyabb gólhelyzet nélkül, a 11. percben Lenónak kelllett tornáznia  Fernando Torres közeli lövésénél.

Térfélcsere után az 57. percben Michael Ballack volt csapat ellen szerezhetett volna gólt, de ajtó-ablak helyzetben Cechbe lőtte a labdát.  67. percben megszerezte a vezetést a Chelsea, Torres előkészítőként jeleskedett, David Luiz elé tálalt, aki 16 méterről, fordulásból bombázott a hálóba (1-0).

A londoniaknak tartalékosan sem okozott gondot a három pont begyűjtése, Mata is betalált, Torres önzetlen passza után csak az üres kapuba kellett gurítania (2-0).

Bajnokok Ligája, 1. forduló:
E-csoport
Chelsea-Bayern Leverkusen 2-0 (0-0)
Gólszerző: David Luiz (67.), Mata (90+2.)
Genk-Valencia 0-0
Köteles László és Tőzsér Dániel is végigjátszotta a találkozót.