Sanghaji tenisztorna

Federer már csak a negyedik a világranglistán

  • VNA

Andy Murray nyerte meg a sanghaji kemény pályás férfi tenisztornát, így hétfőtől feljön a világranglista harmadik helyére - a sokáig a rangsor élén álló Roger Federer elé.

A skót játékos nehéz mérkőzésen, de két szettben győzött a spanyol David Ferrer ellen, így Roger Federert megelőzve hétfőtől feljön a világranglista harmadik helyére. Ez azt jelenti, hogy a svájci sztár 2003. július hetedike, vagyis első wimbledoni győzelme óta először szorul majd ki a legjobb háromból. Murray ezzel a sikerével tökéletessé tette ázsiai körútját, hiszen három hét alatt immáron a harmadik rangos ATP versenyét nyerte meg. Az utóbbi 26 meccséből 25-öt megnyerő Murray két hete Bangkokban Young ellen, egy hete pedig Rafael Nadal ellen Tokióban nyert döntőt, utolsó vereségét pedig még a US Open elődöntőjében szenvedte el.

Andy Murray hétfőtől már a harmadik helyen áll a világranglsitán

„Életem legjobb időszakát élem. Az utóbbi néhány hétben tényleg remekül játszottam. Ma nagyon izgultam a döntőben, hiszen mindenáron nyerni akartam és meg akartam védeni a címemet. Ferrer az egyik legkeményebb ellenfél a mezőnyben és az egyik legjobb ember is. Imádok itt játszani, Sanghaj az egyik kedvenc tornám” - nyilatkozta boldogan a találkozó után Murray, aki mostani sikerével teljesítette a néhány héttel ezelőtt kitűzött célját.

Sanghaj - ATP döntő
Andy Murray (brit, 2.) – David Ferrer (spanyol, 3.) 7:5, 6:4