Barcelona

Guardiola a BL-győzelemmel közeledhet az Interhez

Jóbarátja, Luís Suárez szerint a Barcelona trénere nem tudna nemet mondani az Internazionale elnökének hívó szavára.

Guardiola a BL-győzelemmel új életet kezdhet - Fotó: AFP

A La Gazzetta dello Sport pénteki számának címlapján hozta a hírt, Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője akár már a nyáron átülhet az olasz Internazionale kispadjára.

Az olasz lap emlékeztet arra a Guardiola-nyilatkozatra, amely szerint az ő ideje lassan lejár a Barcelona élén. A szakember szerint ugyanis a játékosok meg tudják unni azt az edzőt, aki túl sokáig van egy csapatnál.

A spekuláció természetesen nem csak erre épül, hanem Luís Suárezre is. Az 1960-ban Aranylabdát nyerő egykori futballista beszélt a katalán trénerrel, aki megemlítette, nincs ellenére az Inter kispadja.

"Régóta ismerem Guardiolát, és úgy gondolom, új kihívásra vágyik, az Internazionale tökéletes választás lenne. Nem mondana nemet Massimo Morattinak, remekül csinálná a dolgait Olaszországban, de az Internek kell döntenie. Spanyolországban már megnyert mindent, decemberben beszéltem vele erről, nem tudna nemet mondani" - mondta az egykori kiváló középpályás.

Az olasz lap szerint amennyiben a Barcelona megnyeri a Bajnokok Ligáját, az megkönnyítheti Guardiola választását, vagyis a távozást.