Felszerelés

Íme az új szezon legmenőbb futballcsukái

A nyárnak hamarosan (vagy talán máris?) vége, a futballszezon kezdetét veszi. A négy legnagyobb sportszergyártó (Umbro, Adidas, Puma, Nike) már el is készült a legújabb cipőkkel. A nyár során a játékosok már birtokba is vették őket, és nyilvánosságra került az is, ki melyik lábbelit választotta. Ebből készítettünk most egy összeállítást nektek.

Umbro Geometra

Umbro Geometra

 

Aki hordja: Jordan Henderson (Liverpool), Joe Hart (Man. City), Jonas Gutierrez (Newcastle), Nedum Onuoha (Man City) Phil Jagielka (Everton).

Vélemény: Kezdjük talán a britekkel. Az Umbro Geometrát a passzok mesterének tervezték; alacsony súlyával és külső emlékezőhab bevonatával nem csak hogy ultrakönnyűek, de nagyon kényelmesek is. Akkor középpályásoknak készült? Aligha. Joe Hart, a Manchester City hálóőre, valamint az Everton bekkje is ebben rúgja majd a bőrt idén. A Liverpool új szerzeménye, Jordan Henderson nyáron az U21-es EB-n már ilyenben játszott, és azt nyilatkozta, hogy számára az Umbro Geometra tökéletesen illik a játékához. "Ez a cipő tényleg megvédi a lábam, ami nagyon fontos egy középpályásnak. Alig várom hogy a szezonban is kipróbálhassam."

Ár: £120
Osztályzat: 9/10

Umbro GT

Umbro GTAki hordja: Connor Wickham (Sunderland), Kyle Walker (Tottenham), Gael Clichy (Man. City).

Vélemény: Korrekt kis cipő csatároknak, vagy támadó szellemű játékosoknak, de egyértelmű hogy van még hova fejlődni a Nike Vapor szériájához képest. Elegáns és stílusos stoplis, a pihekönnyű japán Teijin mikroszálas anyagból készítve pedig mindössze 236 grammot nyom. Nem egy szépség, de nem is feltétlen az a cél, hogy mindenki a mi lábunkat bámulja.

Ár: £80
Osztályzat: 7/10

Umbro Speciali-RUmbro Speciali-R

Aki hordja: John Terry (Chelsea), Darren Bent (Aston Villa), Michael Owen (Manchester United), Andy Carroll (Liverpool)

Vélemény: A Speciali-R Angliában, angol játékosoknak készült. A Speciali az Umbro klasszikus formavilágú stoplisa, melyet Alan Shearer tett híressé, egész karrierje során ezt hordva. Ezeket a kiváló ár/érték arányú cipőket erős, pontos rúgásokra tervezték. A forradalmi A-váz megtámasztja a talp közepét, ezáltal javítva a súlyelosztást. Sok gólt remélhetünk ezektől a cipőktől idén.

Ár: £80
Osztályzat:8/10

Adidas Predator

Adidas Predator
Aki hordja: Steven Gerrard (Liverpool), Nani (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal)

Vélemény: Az adiPower cipők rengeteget fejlődtek mióta Craig Johnston 1994-ben feltalálta a Predator prototípusát. A gyártó szerint a legújabb modellt egyedülálló gyártási technikákkal állítják elő, mely során az F50-ből megszokott Sprint Frame sarokrészt integrálják a cipő egészéhez, ezzel jelentős súlyt megtakarítva. Világklasszis cipő, világklasszis játékosoknak.

Ár: £155
Osztályzat:10/10

Adidas adiPure és F50


Adidas F50 + adiPure

Aki hordja: adiPure - Frank Lampard (Chelsea), Tom Cleverley (Manchester United), Gareth Barry (Manchester City), Jack Rodwell (Everton); F50 - Ashley Young (Manchester United), Gareth Bale (Tottenham), Samir Nasri (Arsenal), Luis Suarez (Liverpool), David Silva (Manchester City), Jermaine Defoe (Tottenham).

Vélemény: Az adiPure egyértelműen az idei felhozatal egyik legelegánsabb cipője. Páratlan kényelmet, pontosságot és védelmet nyújt, egyedülálló a kategóriájában. Traxion technológiája a gyártó szerint optimális tapadást nyújt, és kíméli az Achilles-inat.

Az adizero F50 (Lionel Messi választása) gyorsan terjed a játékosok körében, a Premier Liga egyik legkedveltebb cipője. Nem véletlen, hogy Gareth Bale, a Tottenham balszélsője annyira gyors, a 150 grammos cipőt a világ legkönnyebbjeként tartják számon. A csatárok is imádják, a Sprint Frame és a Traxion stoplik brutális sebességet és tapadást adnak viselőjüknek. Nem véletlen tehát, hogy Suarez olyan könnyen manőverez a kapu közelében.

Ár: £120 (adiPure); £210 (adizero F50)
Osztályzat: 9/10 (adiPure); 9/10 (F50)

Puma King

Puma King

Aki hordja: Mikel Arteta (Everton), Michael Carrick (Manchester United)

Vélemény: Az egyszerűséget kedvelők választása, ám nem szabad lebecsülni; akkora nevek rúgták ilyenben a bőrt mint Pelé, Maradona, Matthäus vagy Cruyff. Ez az létező legrégebbi futballcipő-széria, mely még ma is létezik. A legfrissebb modell tisztelegni kíván az 1986-os Mexikói VB döntő előtt. A retró külsőhöz új belső tartozik, az új AptoLast eljárással készülő cipő könnyedén felveszi a láb formáját, ezáltal nagy kényelmet nyújt viselőjének.

Ár: £130
Osztályzat: 9/10

Puma v1.11 és PowerCat

Puma v1.11 ésPowerCat
Aki hordja: Steven Pienaar (Tottenham), Peter Crouch, Emmanuel Eboue (Arsenal), (Tottenham), Michael Dawson (Tottenham).

Vélemény: a PowerCat készítői szerint az igazi focisták választása, mert kengurubőrből készül, és a Puma 3D Power Shooting technológiát használja...Mi inkább abban maradnánk, hogy majd eldől mennyire jó a cipő, ha látjuk, Peter Crouch mennyi gólt lő benne idén. Ennek ellenére persze a PowerCat mutatós dizájnjával és extrém erős sarokrészével minden bizonnyal állja majd a védők rohamát.

Steven Pienaar, a Spurs sztárja már meg is kötötte a szerződését, miszerint az idei szezonban (miután felépül sérüléséből) a v1.11-es modellt fogja viselni. Nem a legszebb példány, de a dél-afrikai középpályás esküszik rá.

Ár: £135 (v1.11); £135 (PowerCat)
Osztályzat: 7/10 (v1.11); 8/10 (PowerCat)

Nike Tiempo Legend IV

Nike Tiempo Legend

Aki hordja: Ashley Cole (Chelsea), Javier Hernandez (Manchester United), Joe Cole (Liverpool).

Vélemény: Ismét egy brutális cipővel van dolgunk, mely prémium bőrrel és elegáns fekete színnel régóta gazdagítja a Nike palettát. Az új Tiempók ezúttal rikító narancssárga stoplikkal és fűzővel kerülnek a boltba, hogy egész biztos mindenki felfigyeljen rájuk. Egyszerű, hatékony, és nagyon megéri az árát.

Ár: £275
Osztályzat: 10/10

Nike CTRL 360 MSTRI IINike CTRL 360Aki hordja: Jack Wilshere, Cesc Fabregas (Arsenal)

Vélemény: Jack Wilshere a következőt tweetelte nemrég: "Az új CTR360 a tökéletes cipő!" Az ő posztján ez mindenképp igaz, ennek a stoplisnak fő erőssége a precízió és a kontroll. Kanga-lite nevű szintetikus bőrből készül, mely gyártója szerint páratlan konfortot nyújt. Andrés Iniesta, a Barca világbajnok középpályása is erre esküszik.

Ár: £135
Osztályzat: 7/10

Nike Vapor Superfly III

Nike Vapor Superfly III
Aki hordja: Luka Modric (Tottenham), Theo Walcott (Arsenal), Didier Drogba (Chelsea)

Vélemény: A Superfly Vapor szériát a Manchester United primadonnájának, Christiano Ronaldónak a segítségével fejlesztették, ami a cipőre is rányomja a bélyegét: általában cseles, fürge játékosok használják, és hát úgy is néz ki, ahogy. A FlyWire felsőrész többszáz apró, igen tartós "foltból" áll, amik a cipőt könnyűvé, kényelmessé és igazán gyorssá teszik. Hogy mi az egyetlen hátránya? Természetesen a borsos ára.

Ár: £280
Osztályzat: 9/10

Nike Total 90 Laser III

Nike Total 90 Laser IIIAki hordja: Wayne Rooney (Manchester United), Fernando Torres (Chelsea), Clint Dempsey (Fulham), Ben Foster (West Brom) Rio Ferdinand (Manchester United) és Wesley Sneijder.

Vélemény: Ez a nem túl olcsó Nike surranó minden poszton játszó játékosnak megfelelő lehet, igazi mindenes. Innovatív kialakításának köszönhetően egyenletesen oszlik el az erő a labdán, egyedi stoplielrendezése pedig rendkívül stabillá teszi a cipőt. Fernando Torres annyira nem vágja a gólokat mióta a Chelsea-hez igazolt 50 millió fontért, de ő azt nyilatkozta a cipőről, hogy nagyban hozzájárul sikeréhez, mert rettentően pontos, és dinamikus cipő.

Ár: £255
Osztályzat: 9/10